Pamuk Birliği, pamuk priminin açıklanıp ödenmesini istiyor

Pamuk Birliği, pamuk priminin açıklanıp ödenmesini istiyor

Pamuk Birliği, pamuk priminin açıklanıp ödenmesini istiyor

Arif Akçay
Gerçek Gazetesi
Tariş, Pamuk Birliği Genel Müdürü Hüseyin Velioğlu, pamukta üreticilere kiloda 50 Ykr. destekleme primi ödenmesi gerektiğinin derhal açıklanması gerektiğini belirtti.
Velioğlu, üretimin beklenen miktarın altında gerçekleştiği için üreticinin primle desteklenmesi gerektiğini miktarın kiloda 50 Ykr. olarak açıklanarak ödemelere başlanmasını istedi.
Pamuk Birliği Genel Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre Velioğlu açıklamasında özetle; "Türkiye'nin tekstil üretmeye devam etmesi isteniyorsa, pamuk üreticisi primle desteklenmelidir. Pamuk üretiminde düşüş yaşanmakta. Bütçeden pamuk için ayrılan toplam payı ürün miktarına bölecek olursak kiloda 50 Ykr. prime denk geliyor. Talep edilen miktar bütçe imkanlarını zorlamaz. Bu miktar üretim alanlarının artmasına neden olmaz; ancak trajik gerilemenin önüne geçer. Konuyla ilgili pamuk üretilen bölgelerde siyasetçilerin desteğini aldık. Maliye Bakanlığı ile görüşmeler sürüyor.Primin en geç 10-15 gün içinde açıklanması gerekiyor. Nisan ayında da ödenmesi gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.