Pamukçunun alacağı sıfırlanıyor

Pamukçunun alacağı sıfırlanıyor

Başkan Sert; ortaklarımıza 1 milyon YTL ödüyoruz

Arif Akçay
Gerçek Gazetesi
TARİŞ, Pamuk Birliği'ne bağlı S.S. 131 nolu Söke Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Geçtiğimiz dönem ortaklarından aldığı kütlü pamukların borcunu geçen hafta 5 Aralık 2007 tarihine kadar sıfırladıktan sonra, dünden itibaren de yine bu tarihe kadar almış olduğu pamukların randıman farklarını ödemeye başladı.
131 nolu Söke Pamuk Kooperatifi Başkanı Ekrem Sert, yapılan ödemeler hakkında gazetemize bilgiler verirken özetle, "Geçen üretim döneminde ortaklarımızdan almış olduğumuz ürünlerin bedelini 5 Aralık'a kadar teslim alınanları sıfırladık.
Bugünden itibaren de yine bu tarihe kadar teslim aldığımız pamukların randıman farklarını ödemeye başladık. Randıman farkları olarak ortaklarımıza 1 milyon YTL, (1 trilyon lira) toplam ödeme yapacağız.
Bu ödemeler tamamlandıktan son-ra, 5 Aralık sonrası teslim aldığımız ürünlerin bedelini ödemeyi planlıyoruz. Söke Kooperatifi olarak ortaklarımıza ürün bedeli olarak çok küçük miktarlarda bir borcumuz kalmış oluyor. Önümüzdeki üretim sezonu için gübre ve tohumluk dağıta-bilmek için de hazırlık-larımız devam ediyor.
2007'de tüm çiftçilerimiz olduğu gibi, pamuk üreticilerimiz de kötü bir sezon geçirdi. Ovamızda verim kaybının ortalama yüz-de 30 civarında olduğu söyleniyor. Bu çiftçimi-zin sırtına yüklenmiş ekstra bir yük demek. Bu yükün azaltılabil-mesi için devletimizin maku miktarda des-tekleme primini bir an önce ödemesini diliyoruz" dedi.
ZEYTİNYAĞI
KOOPERATİFİ DE ÖDEMELERİNE 5
ŞUBAT'TA BAŞLIYOR
Öteyandan Söke 1079 nolu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi'nin de teslim aldığı yağlar karşılığında 5 Şubat tarihi itibariyle öde-melere başlayacağı öğrenildi. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Söke Zeytinyağı Kooperatifi Başkanı Mehmet İz, "Birliğimizin 31/01/ 2008 tarih ve 8/30 sayılı genelgeleri gereği ortaklarımızın kooperatifimize 31/01/2008 tarihine kadar teslim ettikleri ürün bedelinin tamamının ödenmesine karar verilmiştir.
Kooperatifimize ürün yatıran ortaklarımıza 05/02/2008 Salı gününden itibaren ödemelere başlanacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.