PTT mektup yazma yarışması düzenledi

PTT mektup yazma yarışması düzenledi

PTT mektup yazma yarışması düzenledi

Gerçek Gazetesi
PTT Genel Müdürlüğü günümüzde nostalji olan mektup yazmayı yeni nesle aktarabilmek amacıyla 'Mektup Yazma Yarışması' düzenledi. Gençlere mektup yazma alışkanlığı kazandırmak, gençlerin duygu, düşünce ve oluşturmacılıklarını ortaya çıkarmayı hedefleyen yarışmanın konusu ise 'Dünyanın neden daha fazla hoşgörüye ihtiyacı olduğunu anlatmak' olarak belirlendi.
15 yaş ile sınırlandırılan yarışmaya İlköğretim öğrencileri katılabilecek. Mektuplar 7 Mart 2008 tarihine kadar PTT Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi Başkanlığı'na posta yolu ile gönderilecek. Yarışmanın galibi birinci esere bin 500 YTL, ikinciye Bin 250 YTL, üçüncüye ise Bin YTL para ödülü ile birlikte orta boy pul albümü hediye edilecek. Ülkemizi temsil etmeye değer bulunacak eser ise Dünya Posta Birliği bürosunda yapılacak elemelerde ilk üç dereceye girdiği takdirde ayrıca ödüllendirilecek.
Söke PTT Müdürü Sezer Yumuk yarışmanın amaçladığı değerin bir kültürü unutmamak adına çok önemli olduğunu vurgularken; yarışmaya Söke ve çevresindeki tüm öğrencileri katılmaya davet etti. Yumuk ayrıca eğitim kurumlarının yarışma ile ilgili olarak öğrencileri teşvik etmelerini istedi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum