Rektörün değerlendirmesi

Rektörün değerlendirmesi

ADÜ Rektörü bir yıllık görev süresini değerlendirdi

Gerçek Gazetesi
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu göreve gelişinin 1. yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği basın toplantısı ile bir yıllık çalışmalarını değerlendirdi. Rektör Boylu, ADÜ olarak kararlılık içerisinde büyümeye devam ettiklerini belirterek Üniversitemiz 15 yılda bölüm ve program bakımından 17, öğrenci sayısı bakımından da 14 kat büyümüştür dedi.
ADÜ Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına ADÜ Rektörü Şükrü Boylu ile birlikte yardımcıları da katıldı. Üniversitenin sürekli kendini yenileyerek eğitim sürecine ivme kazandırdığını belirten Prof. Dr. Boylu toplumun gereksinimlerini de dikkate alan bir yaklaşımla ilerlediğini söyledi. Rektör Boylu açıklamasında en büyük eksiklerinin araştırma görevlisi kadrosu yetersizliği olduğunu kaydederek Özellikle öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımızın kendilerini geliştirebilmelerine olanak sağlayan ERASMUS programı çerçevesinde Avrupa Birliği ile eğitim işbirliğinin gelişmesi konusunda üniversitemiz önemli adımlar atmıştır. 25 Avrupa ülkesinden 11 tanesi ile ikili anlaşmalar imzalanarak, 29 farklı yükseköğretim kurumuyla eğitim işbirliği sağlanmıştır. Bu program kapsamında yurtdışına 72 öğrencimiz dallarında eğitim almak üzere gitmiştir. Yine bu çerçevede giden öğretim elemanı sayısı Türkiye genelinde 15.'likten 9.'luğa yükselmiştir dedi.
ADÜ 2007-2008 Eğitim-Öğretim yılında ADÜ'nün kesinleşen öğrenci sayısının 19 bin 832 olduğunu ve bu sayıya henüz kesinleşmeyen lisansüstü eğitimi öğrenci sayısının hariç tutulduğunu ifade eden Rektör Gürel 1993-1994 Eğitim Öğretim yılında sadece bin 479 öğrenci ile başlayıp 15 yılda 14 kata ulaşan bu niceliksel artış, üniversitelerden beklenen, gençlerimize ve ülkemize karşı olan sorumluluğumuzu yerine getirme konusundaki gayretimizin başlıca göstergesidir. Bu artış, üniversitemizin son yıllarda en fazla tercih edilen üniversiteler arasında yer almasını sağlamıştır. Aydın halkının ve temsilcilerinin üniversitelerine sahip çıkmalarını istiyoruz. 19 bin 832 öğrencisi ve 2 bin akademik ve idari personeli ile Aydın ilinin en önemli kurumlarından biri olarak ADÜ beklediği desteği hak etmektedir dedi.
Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu 2008 yılı bütçesinin 90 milyon YTL olduğunu bunun 45 milyon YTL'sinin maaşlara geri kalan 45 milyon YTL'sinin de yatırıma ayrılacağını belirtti. Ayrıca ADÜ'nün döner sermayeden yıllık yaklaşık 20 milyon YTL gelir elde ettiği de bildirildi.
Aydın'ın en önemli beklentilerinden biri olan yeni Tıp Fakültesi Hastanesi'nin 2008 yılı Haziran Ayı içerisinde açılmasının hedeflendiği, hastanenin iç donanımı için 56 milyon YTL'ye ihtiyaç olduğu bildirildi..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.