SAHTE PARA VE DOLANDIRICILIK UYARISI

SAHTE PARA VE DOLANDIRICILIK UYARISI

SAHTE PARA VE DOLANDIRICILIK UYARISI

Kurban Bayramına sayılı günler kala Aydın’daki kurban pazarlarında artan alışveriş trafiği karşısında önlemlerini artıran polis ekipler, vatandaşları sahte para ve dolandırıcılığa karşı uyarıldı.  
  Aydın Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı öncesi yaşanabilecek dolandırıcılıklara karşı bilgilendirme çalışması başlattı. Aydın’daki hayvan pazarlarında vatandaşlarla buluşan polis, dolandırıcılığa karşı alınabilecek önlemlerin yer aldığı broşürleri dağıttı. ‘Tırnakçılık-Yankesicilik Dolandırıcılık Önlemleri’ başlıklı broşürü vatandaşlara dağıtan polis memurları, bir yandan da sahte paranın nasıl ayırt edilebileceğini sözlü olarak anlattı.
  Polis tarafından dağıtılan uyarı broşüründe sahte para ve dolandırıcılık olaylarıyla ilgili olarak şu uyarılara yer verildi: “Kabartma baskı banknotun ön yüzünde farklı yerlerde bulunur ve dokunulduğunda hissedilir. Banknota yatay konumda ve göz hizasında bakıldığında, Atatürk portresinin sağ alt köşesindeki yedigen şeklin içindeki kupür değeri görülür. Banknot tasarımıyla uyumlu çeşitli motiflerden oluşur. Banknota farklı açılardan bakıldığında bu motifler renkli ve parlak yansımalar verir. Dikdörtgen içindeki ‘TL’ harfleri kupür değerine dönüşür. Ayrıca banknotlarda renk değiştiren şerit, emniyet şeridi ve banknot ışığa tutulduğunda her iki yüzeyden de görülen Atatürk portresi şeklindeki filigran bulunur”
  Polis memurları, esnafın ve alışveriş yapan vatandaşın sahte parayla alışveriş yapıldığını belirlemeleri durumunda ya da şüpheli bir olay karşısında şüpheliyi oyalayıp hızlı bir şekilde 155'i aramalarını istedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.