SEÇİMLER TARTIŞILIYOR

 

Ticaret Odasından çıkan sonuçlar ilçemizde tartışma konusu olmaya devam ediyor.

7. sandıkta en çok oyu alan Metin Sakalar, bir anda kahraman ilan edildi.

Gazeteciler Metin Sakalar ile söyleşi yarışına girdi. Sonunda Metin Sakalar, içinde biriktirdiği düşüncelerini bir bir ortaya döktü. Sakalar, şunları söyledi;

“Bugünden itibaren Söke Ticaret Odası’nın Başkan adayıyım. Umuyorum ki bizlere bu ilgiyi arkadaşlarımız bu başkanlık yarışında da aynı güveni bizlere göstereceklerdir”

Metin Sakalar iyi bir insandır. İyi bir esnaf ve işinde başarılıdır.  DYP’de yöneticilik yaptığı günlerde de iyi bir politika sergiledi. Bu meziyetlere sahip olan bir genci daha önce niye Ticaret Odası Yönetimine almadılar? Sakalar bu konuda bir girişimde bulundu mu bilmiyorum. Ama seçim öncesinde kurduğu ekiple bu muradına nail oldu.

Sakalar oy kullandığı sandıkta kullanılan oy yüzdesi  %90’a ulaştı. Ekibinin oy kullandığı diğer sandıklarda da, oy yüzdeleri oldukça yüksekti. Oysa seçimde oy kullanma yüzdesi % 206.3’ü geçmedi. Diğer sandıklarda da oy yüzdeleri yüksek olsaydı, seçimde daha farklı sonuçlar çıkardı.

Ancak Metin Sakalar’ın, “Başkanlığa adayım” demesi bana pek inandırıcı gelmedi. Çünkü iki yönetim kurulu üyesi ile Metin Sakalar, Ticaret Odası Başkanı nasıl seçilir?

Eğer Metin Sakalar’ın aklında başkanlık düşüncesi var ise , dört yıl içinde buna hazırlanması gerekir veya seçimler öncesinde başkan adaylığını açıklayıp, ona göre çalışmasını yürütmesi gerekirdi. Ama yine de Sakalar oy kullandığı sandıkta 108 oy alarak, Söke’de günün kahramanı oluverdi.

Çarşıda çok ilginç yorumlar yapılıyor. Kimisi; “Ticaret Odası Yönetimi hala neyi bekliyor? İstifa zamanı gelmedi mi?” diye birbirlerine soruyorlar.

On ki yıl boyunca odayı sorunsuz yöneten yönetim, maalesef bu söylentilere muhatap oluyor.

İlçemizde fakülte ve yüksek okul sorununa aktardığı kaynaklarla katkıda bulunan Ticaret Odası’nın, eğitime büyük yatırımları oldu. Daha önceki yönetimler benzeri yardımları niye yapmadılar?

Ticaret Odası’nda biriken kaynaklarıilçemize kullanmak, doğru bir yaklaşımdır. Yoksa bu kaynakların tamamı Ankara’ya mı gönderilmeliydi?

Sökeliler olarak hangi şıkkı tercih edersiniz? Ama Ticaret Odası biriken kaynakları eğitim yatırımına aktarmakla en doğru işi yaptı.

Onun için Ticaret Odasını eleştirirken, kantarın topuzunu kaçırmamak lazım. İleride yönetim değişse bile aynı politika izlenmelidir.

MEHMET ERDEM’İN AÇIKLAMASI

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, genel siyasete odaklandığı için, yerel siyasete odaklanamadığını söylüyor.

Erdem iyi ki yerel siyaset gündeminde değil, olsaydı diğer siyasi partiler nal toplardı.

Daha ne olsun. Sayın Erdem, sık sık Söke’ye gelip ziyaret eder, köyleri gezer, Karakaya Bahar Şenlikleri’ne katılır, ancak şenlikte bırakın alkolü kola bile içmedi. Ama panayır pazarında esnafların arasında ayaküstü kahvaltı yapar. Sonra koyu bir sohbete tutulur. Bütün bunlar yerel siyaset değil de nedir? Yoksa Mehmet Erdem’in aklında Büyükşehir Belediye Başkanlığı mı var?

Hiç belli olmaz bir de bakmışsınız Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı oluvermiş.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu unutmayalım. Son aylarda sık sık Aydın’a gelip yatırımlardan söz ediyor. Veysel Eroğlu Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olabilir mi? Olur, olmasına da Mehmet Erdem, Eroğlu’ndan daha fazla oy alır.

Mehmet Erdem’in Özlem Çerçioğlu karşısında şansı daha yüksek. Kazanıp kazanamayacağı konusunda bir yorum yapamıyorum.

Her halde Söke’yi merak ettiniz. Şimdilik ciddi bir tahminde bulunmak istemiyorum. Çünkü adaylar belli değil.

Başkan Necdet Özekmekçi, bir kaç önce, “Kesinlikle aday değilim” diyordu. Aynı soruyu yeniden sormanın bir alemi yok.

AK Parti’nin Başkan adayı da belli değil.

MHP’nin de belli değil.

O zaman ben neyin tahminini yapacağım? Siyasi Parti Teşkilatlarının işaret ettikleri bir belediye başkan adayı da yok.

Kısacası vakit henüz erken. Sırası geldiğinde hepsine tanık olacağız.

Biraz bekleyelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar