Seçmek, seçebilmek

Bugün itibariyle seçimlere ongün kalmış ve seçim yasakları başlamış oluyor, ancak eğer bir parti üyesi değilsek hiçbirimizin kullanacağı oyun renginin netleştiğini sanmıyorum.                                

 

Ben burada Türkiye genelinden çok, yerel siyaseti ve adayları sizlerle birlikte bir kez daha değerlendirmek istiyorum.

 

Değerlendirmeye şu anda iktidarda olan AKP’den başlayalım isterseniz, AKP listesinde bölgesi için, çiftçi için çalışan Ahmet Ertürk’ten başka isim göremiyorum. Bakan Koç; zaten Türkiye çapında uyumalarıyla popüler olmuş bir isim, eski İl Başkanı Mehmet Erdem; özellikle Aydın İl Başkanı İlhami Ortekin le girdiği polemiklerle kendini tanıtırken, sonunda Ortekin’i ve bir gurup belediye meclis üyesini bile partisinden kaçırdı.

 

Geçiyoruz, CHP’ye. Özlem Çerçioğlu parti içinde yapılan önseçimlerle birinci sıraya gelmiş, artık geride bırakmaya hazırlandığımız şu anki mecliste ilini ve partisini çok iyi temsil etmiş, hakkını aramış bir isim. Bir kez daha gideceği mecliste yine faydalı işler yapacağına, hatta CHP iktidarında Kadından Sorumlu Devlet Bakanı görevini bile rahatlıkla yapacağına inanıyorum.

 

Demokrat Parti adaylarına bakacak olursak hepsi birbirinden değerli isimler. Listenin başında üç dönemdir İl Başkanlığını yapan, üç dönemdir de milletvekili adayı olup, yaşadığı talihsizlikler sonucu bir türlü parlamentoya gidemeyen Ergüven Yakan var. İkinci sırada üç dönem Nazilli Belediye Başkanlığı yapan oyların yüzde 49’unu alabilen Esat Ergüler var, üçüncü sırada tarım sorunlarını yakından bilen, tarımla uğraşan bir aileden gelen Ziraat Yüksek Mühendisi Arif Gürdal var, dördüncü sırada kapanmaya yüztutan Söke DYP’yi yaşatan, siyasi çizgisini sürekli yükselten, Söke sevdalısı Mine Nil Özgen var, beşinci sırada Çineli Yılmaz Menderes var.

 

Milliyetçi Hareket Partisi’ne bakıyoruz. Yine birbirinden değerli isimler Ertuğrul Kumcuoğlu, Ali Uzunırmak, Recep taner, Yusuf Keremit ve diğerleri ilimizi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde en iyi bir şekilde temsil edebilecek kapasitede isimler.

 

Diğer siyasi partileri baraj sorunu yaşayabilecekleri için değerlendirme gereği duymuyorum ancak Aydın’ın 8 bağımsız adayından biri Sökeli Mimar Hilmi Salbaş için de birkaç satır yazma gerekir diye düşünüyorum. Partinize kızgın ve küskünseniz oyunuz Hilmi Salbaş’a olsun, kendisi Güllübahçeli. Seçilince o partiye geçecek binbir umut adaylarından değil, tamamen Söke için çalışacak, Söke’nin gerek ticari yaşamını gerekse tarımını yakından bilen isimler arasından geliyor.

 

Gördüğünüz gibi ilimizde öne çıkan isimler böyle siz hangi ismi, hangi amblemi tercih ederseniz bilemiyorum ancak mutlaka bir tercihte bulunun ve oyunuzu mutlaka kullanın diyorum. Seçmek seçebilmek yetkisi sizde. Biz de bu kez tercihimizi iyi düşünüp yapmalıyız. Yoksa beş yıl daha kafamızı duvarlara vurmaya devam ederiz benden söylemesi.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar