Söke Belediye Meclisi yılın ilk toplantısını yaptı

Söke Belediye Meclisi yılın ilk toplantısını yaptı

Söke Belediye Meclisi yılın ilk toplantısını yaptı

Necati Maldar
Gerçek Gazetesi
Söke Belediye Meclisi 2008 yılının ilk toplantısını yaptı.
Toplantıya CHP"li üye Sevim Şahin, ANAP"lı üye Coşkun Oruçyüz ve AKP"li üye Kemal Karakaş mazeretleri nedeniyle katılamadı.
Toplantıda Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi 2007 yılının kısa bir değerlendirmesini yaptı. Başkan Özekmekçi belediye olarak programda olup da tamamlanamayan tek projenin Belediye Hizmet Binası olduğunu, hizmet binası ihalesinin de Aralık ayı içinde yapıldığını söyledi. “Yeni belediye binası 2008 Kasım"da Bitirmeyi Hedefliyoruz”
Yeni hizmet binasının çeşitli nedenlere takıldığını belirten Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi; “Belediyemiz 2007 yılında belediye hizmet binası dışında hedeflediği tüm hedeflerini gerçekleştirdi. Belediye hizmet binası projesi bilindiği gibi 2007 yılı içinde planlanan en önemli projeydi. Bölge Anıtlar Kurulu ile uzayan işler yüzünden yapılamadı. Ancak gerçekleştirmek üzere geç kalmış değiliz. Bilindiği gibi yeni hizmet binası projelerimiz hazır. Geçtiğimiz Aralık ayı içinde ihalesi de yapıldı. Katılımcı firmaların dosyaları şu an inceleme aşamasında. Sonucu on güne kadar belli olacak ihalede kafamızdan geçen rakamlar verilmiş. İnşallah Ocak ayı içinde temelini atarak işe başlarız” dedi.
Başkan Özekmekçi yeni yapılacak belediye hizmet binasının kasım ayında bitirilmesini, aralık veya ocak ayında yeni binaya taşınma işleminin gerçekleşmesinin ardından mevcut belediye binası yerinde yapılacak yeni düzenlemelere geçmeyi hedeflediklerini söyledi.
Toplantının gündem maddelerinde yer alan 5393 sayılı Belediye Kanunun 49 ncu maddesine istinaden boş bulunan kadrolar karşılık gösterilerek sözleşmeli olarak çalışmakta olan, Park ve Bahçeler Müdürlüğüne Ziraat Mühendisi, Fen İşlerine ve İmar ve Şehircilik Birimine İnşaat Mühendisi, Atık Su Arıtma Tesisine Kimya ve Çevre Mühendisi ile bir Arkeoloğ"un yeni dönem ücretleri belirlendi. Toplantıda ayrıca Belediye Kültür ve Sanat Komisyonu ile Kadın Komisyonun 2008 yılının ilk altı ayında yapacakları faaliyetler için yetki verildi.
Toplantı bitiminde Merkezi Antalya"da bulunan Sıvılaştırılmış Doğal Gaz Dağıtım Şirketi Enerji Grup Şirket yetkilisi Hüseyin Uçar Söke"ye yönelik düşündükleri sıvılaştırılmış Doğalgaz Projesi hakkında bilgi vererek Meclis üyeleri ile paylaştı.
Yeni yılın ilk Meclis toplantısında ayrıca 5393 sayılı Belediye Kanununun 25 nci maddesine istinaden Belediyenin 2007 yılı gelir ve gider hesaplarını denetleyecek olan komisyona Şeref Palabıyık(CHP), İsmail Yerli(CHP), Remzi Korkut(CHP), Mehmet Yörük(ANAP), Mustafa Toyran(ANAP) seçildiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.