Söke CHP'den laiklik açıklamaları

Söke CHP'den laiklik açıklamaları

Söke CHP'den laiklik açıklamaları

Cumhuriyet Halk Partisi Söke İlçe Örgütü, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'na
"laiklik" ilkesinin konulmasının sekseninci yıldönümü dolayısıyla açıklamalar yaptı.
Arif AKÇAY
Gerçek Gazetesi
CHP Söke İlçe Başkanı Erkan Polat açıklamasında özetle, "Laiklik, en geniş anlamıyla din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması olarak tanımlanabilir. Tanrı ile kul arasına kimsenin girmemesi, kutsal din duygularının siyasete alet edilmemesi de hedeflenmektedir.
Cumhuriyetin ilanı ile hızlanan laikleşme süreci başta saltanatın ve hilafetin kaldırılması olmak üzere bir dizi devrimle geliştirilmiş, 1924 anayasasına konulan devletin dini ile ilgili madde 1928 yılında kaldırılmış, 1937 yılında da laiklik ilkesi anayasaya konularak devletin laikleşme süreci tamamlanmıştır.
Bugün laiklikle ilgili zorunlu din dersleri, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın durumu, İmam Hatip Liselerinin üniversiteye öğrenci veren ana kaynaklardan biri haline getirilme çabaları ve dinsel azınlıklarla ilgili yasalar ve sözleşmeler birer sorun olarak ortada dururken, AKP iktidarı olmayan bir başörtüsü sorununu çözmek bahanesi ile laikliği bir adım daha geriletmeye hazırlanmaktadır. Laiklik ilkesinin anayasaya girişinden 71 yıl sonra bu sorunların yaşanıyor olması üzücüdür" dedi. CHP Kadın Kolları Başkanı Nurten Sukayar da benzer açıklamalar yaparak toplumun laiklik ilkesine sahip çıkması gerektiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.