Söke esnafından kriz değerlendirmesi

Söke esnafından kriz değerlendirmesi

Söke esnafından kriz değerlendirmesi“Bizi can suyu değil ancak damardan serum kurtarır”

Gerçek Gazetesi
Söke Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Refik Karataş, Hükümetin KOBİ"lere sağladığı ve can suyu olarak nitelendiği kredi imkanlarının kendilerine de yararlanmak istediğini belirterek, “bizi can suyu değil ancak damardan serum kurtarır” dedi.
KOBİ"lere 25 bin YTL"den başlayıp, 100 bin YTL"ye kadar sağlanan kredilerin esnaşara sağlanan bir destekleme olarak gösterildiğini işaret eden Karataş; “Sanki biz esnaşar bir kenara itilmiş ve unutulmuş durumdayız. Hizmet sektöründe çalışan biz esnaşar evlerimize ekmek parası götürme derdinde, hayat kavgası vermekteyiz. Türkiye"de 2 milyon esnaf bulunuyor. Hükümetin KOBİ"lere verdiği ve sanki esnaşara destekleme olarak gösterilen can suyu kredilerinden yararlanan kişi sayısına baktığınızda devede kulak kalmaktadır. Hükümetin bu durumu göz önünde bulundurarak, esnaşara el uzatmasını istiyoruz” dedi.
Karataiş, Söke esnafın krizi son günlerde etkisini gösteren küresel kriz ile değil; tarıma dayalı ekonomisi ile tarımın içine düştüğü sıkıntılardan etkilendiğini sözlerine ekledi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.