Söke OSB’den yatırımcıya kolaylık

Söke OSB’den yatırımcıya kolaylık

Söke OSB’den yatırımcıya kolaylık

Arif Akçay
Gerçek Gazetesi
Yeni katılımcılardan toplu peşinat alınmayacak
Söke Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Levent Candal, bir açıklama yaparak Söke OSB olarak bugüne kadar katedilen mesafe hakkında bilgiler verip yatırımcıları davet etti.
Dr. Levent Candal, Söke OSB olarak yatırımcıların ödedikleri arsa bedellerinle arazi almayı sürdürdüklerini, 2007 yılı Aralık ayı itibariyle 1.250.564.56 YTL ödeyerek 334.377.82 m2.arazi alımı yapıldığını, Söke OSB'nin tanıtımı amacıyla Bölge Trafik karşısındaki döner kavşağa büyük bir tanıtım levhası konulacağını belirtti.
Candal, Söke OSB'nin 21 olan yatırımcı sayısını arttırabilmek için yeni yatırımcılardan katılım payı adı altında toplu para alınmayacağını yatırımcılara sadece aylık ödemeleriyle arsa temini imkanı tanıdıklarını belirterek,tüm yatırımcıları davet etti.
Dr. Levent Candal açıklamasında; "Bölgemiz için Planlı ve Düzenli Sanayileşmenin ve Tarımdan Sanayi" ye geçişin anahtarı olan, ulaşım imkanları, hammadde kaynakları ve yetişmiş insan gücü ile yatırım için cazibe merkezi konumundaki Söke Organize Sanayi Bölgemizin, bir an önce hayata geçirilerek, bölgedeki işsizliğe çare olabilmesi ve ekonomiye katkısının sağlanması hedefi ile çalışmalar hızla sürdürülmektedir.
Yönetim Kurulumuz, Banka hesaplarımızdaki paralarımız ile arazi satın almaya devam edebileceğimizi, bu sebeple arazileri Organize Sanayi Bölgemizin Birinci Etap ve İkinci Etap sınırları içinde olan arazi sahiplerine muhtelif zamanlarda yazılar gönderilerek, arazilerini OSB"mize satmak istemeleri halinde son yapılan Kıymet Takdir Komisyonumuzun belirlemiş olduğu fiyatlar üzerinden satın alabileceğimiz belirtilmiştir. 2002 Yılında 8.000,00 YTL ödenerek 18.841,00 mÇ, 2006 yılında 433.674,07 YTL ödenerek 108.084,35 mÇ ve bu çalışmanın sonucunda 2007 yılı içinde de 808.890,49 YTL ödemek suretiyle 207.452,47 mÇ arazi satın alınmıştır. Söke Organize Sanayi Bölgemizin Aralık/2007 sonu itibariyle toplam alanı 1.250.564,56 YTL ödenerek 334.377,82 mÇ ye ulaşmıştır. Bu arazi alımları hiçbir yerden kredi kullanılmadan ve tamamıyla kendi kaynaklarımız ile gerçekleştirilmiştir. Şu andaki mevcut piyasa koşulları ve Kıymet Takdir Komisyonumuzun belirlediği fiyatların, piyasa fiyatlarının üzerinde olması nedeniyle de bir çok arazi sahibi, arazilerini OSB"mize satmak için fiyat teklifleri ile gelmektedirler. Ayrıca bir kısım arazi sahibi de arazilerini OSB"mize vermek istemekte ve karşılığında OSB"mizden muhtelif büyüklükteki sanayi parselleri ile takas etmeyi istemektedirler. Bu cazip teklifler Yönetim Kurulumuz tarafından Bütçe imkanları çerçevesinde, arazi sahiplerimizin ve Yatırımcılarımızın menfaatleri doğrultusunda değerlendirilmektedir.
Bölge Trafik Karşısında bulunan Söke Organize Sanayi Bölgemizin 1200 metre uzunluğundaki ana bağlantı yolunu dönel kavşağa bağlayan, Söke Organize Sanayi Bölgemizin 1200 metre uzunluğundaki ana bağlantı yolunun başlangıcında bulunan Söke Belediyesi arazisine Söke OSB Levhası dikilmesi için izin alınmıştır. Söke Belediyesi Fen İşlerinde görevli kişilerin bu bölgede yaptıkları ölçümler sonucunda 13,70 metrelik bir alan belirlemişler ve bu alana istediğimiz ölçülerde bir levha dikebileceğimizi ifade etmişlerdir. Organize Sanayi Bölgemiz giriş yolunun belli olması, Bölgemizin tanıtımı ve yeni yatırımcılar kazandırılması açısından çok büyük önem arz etmesi dolayısıyla oraya 6 x 2 ebadında bir tabela dikilmesi için çalışmalara başlanmıştır. Almanya"nın Schönbeck kenti Belediye Başkanı Hans Jurgen Haase ve beraberindeki 10 kişilik yatırımcı gurubu ile beraber Söke Organize Sanayi Bölgemizde gerçekleştirilen toplantıya iştirak etmişlerdir. Alman Heyeti ile yapılan bu toplantıda kendilerine Almanca olarak hazırlanan Söke OSB Tanıtım Dosyası takdim edilmiştir. Yönetim Kurulu ve Söke Belediyesi Meclis üyemiz Remzi KORKUT Alman Heyetine Söke OSB hakkında açıklayıcı bilgiler sunmuş, Söke OSB" de yapacakları yatırım avantajlarını anlatmış ve en kısa sürede kendilerini Söke"de yatırımcı olarak görmek istediklerini ifade etmiştir. Heyet tarafından kendilerine iletilen birçok soruyu cevaplandırarak, yabancı sanayicileri Bölgemizde yatırım konusunda ikna etmeye çalışmıştır.
Söke Organize Sanayi Bölgemizin önümüzdeki günlerdeki en büyük ve en önemli hedefi sınırlarımız içinde bulunan arazilerin Kamulaştırmasını kendi öz kaynakları ve hiçbir kredi kullanmadan bitirmektir. Bugün itibariyle 21 adet katılımcımız mevcut olup, karşılığında 308.000,00 mÇ arsa talepleri bulunmaktadır. Belirlediğimiz hedefe ulaşmak için Bölgemize yeni katılımcıların kazandırılması gerekmektedir. Bunun için öncelikle yeni katılımcı olmak isteyen sanayicilerimizin Bölgemizde yatırım yapmak için çok istekli olmalarına rağmen toplu ödeme yapmak istemedikleri bilinmekteydi. Bu sorun Müteşebbis Heyetimizin aldığı kararla üyelik ve aidat konusunda iyileştirmeler yapılmış, Bölgemizde yatırım yapmayı cazip hale getirmiştir. Buna göre; Söke Organize Sanayi Bölgemizde yeni katılımcı olarak arsa talebinde bulunan Sanayicilerimizden hiçbir peşinat ve toplu bir ödeme talep etmeden, 2008 yılı için aylık mÇ başına 0,50 YTL Arsa Katılım Avansı alınması şartıyla üyeliklerinin kabul edilmesine başlanmıştır. Örneğin 5.000 mÇ arsa talebinde bulunan yeni bir katılımcı hiçbir peşinat ve toplu ödeme yapmadan aylık 2.500 YTL ödeme yapmak şartı ile üyeliğini başlatabilecektir.
Söke OSB"nin yerleşim olarak çok önemli bir noktada olduğunu tüm Sanayicilerimiz göz ardı etmemelidir. Şartların ve fiyatların uygunluğu bakımından Söke OSB"ye, şehrimizin dışındaki sanayiciler tarafından daha çok talep gelmektedir. Çevremizde bulunan diğer OSB"lerdeki arsa fiyatlarının çok artarak, katılım için çok yüksek fiyatların talep edilmesi ile yakın bir gelecekte Söke OSB"nin de bu duruma geleceği bilinmekte, çok geç kalmadan Bölgemizde yer almak istemektedirler. Doğalgazın da yakında Organize Sanayi Bölgemizin kapısına kadar gelecek olması yatırım maliyetlerini çok düşüreceği için Bölgemizi cazibe merkezi haline getirmektedir.
Sonuçları kısa ve orta vadede alınacak gelişmelere paralel olarak, SÖKE OSB kararlı ve emin adımlarla yoluna devam ediyor. Söke" li ve Egeli Sanayicilere sesleniyoruz ; elinizi çabuk tutarak, Bölgemizdeki ekonomik durgunluğu canlandıracak, yapılacak fabrikalarla yaklaşık 15.000 kişiye istihdam sağlayarak büyük değer kazanacak SÖKE OSB" den bir an önce yer talebinde bulunun ve katılımcı firmalarımız arasında yerinizi alın” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.