E. TURGUT TEKİN

E. TURGUT TEKİN

SÖKE’DE ASAYİŞ BERKEMAL

 

Söke'nin 2011 yılına ait asayiş verileri basına açıklanarak gaazetelerde yayınlandı. Söke Kaymakamı Sayın Mehmet Demirezer "Söke'deki huzurlu ortam MOBESE  ile daha da artacak." dedi. Bu sevindirici habere Söke basını olarak çok sevindik. Halkımızın huzurlu bir ortamda, barış içinde, kardeş kardeş yaşamasından daha güzel ne olabilir ki? Keşke Söke'de yaşananlar ülkemizin genelinde de yaşansa! İşte o zaman daha çok seviniriz. Allah'tan umudumuz, beklentimiz de o yöndedir.

Bir kentin güvenli olmasında, güvenlik güçlerinin de çok önemli rolü vardır. Polisimiz, jandarmamız, uyum içinde koordineli bir şekilde çalışıyor. Bu iki güç kaynağını birlik ve beraberlik içinde birleştirip yapıcı yönde yönlendirmesi elbette daha çok ilçe yöneticisi kaymakamımızın elindedir. Yönetici, bu iki gücü olumlu bir şekilde yönetiyorsa sorun olmaz. Eğer yönetici bu iki gücü iyi organize edememiş, motivasyon sağlayamamışsa o zaman çatlak kendini gösterir. Bu konuda, ilçemize geldiği günden itibaren görevine sıkı sıkı bağlı olarak çalışan Sayın Kaymakamımıza teşekkür ederim. Bu huzurlu ortamın yaşanmasında onu rolü büyüktür.

İkinci rol birim amirlerinindir. Söke İlçe Emniyet Müdürü Mehmet ali Serin; ilçemizde ağır başlı, dürüst, görevine bağlı, çalışkan bir kişilik içinde çalışıyor. Böyle tanınan amir her konuda başarılı olur. Bu tür insanlar suç odaklarınca sevilmez ama halkça sevilir. Görevim icabı bana ilçemizde ki amirlerden yakınmalar, şikayetler gelir. Bizden yazmamızı isterler. Ama şu ana kadar hiçbir kişiden "Bizim emniyet müdürümüz çalışmıyor" diyen çıkmadı. Elbette ki İlçe Emniyet Müdürü böyle çalışkan, halkla uyumlu, personeli ile koordineli çalışırsa başarılı olacak, ilçesinde de asayiş berkemal olacaktır. Böyle bir emniyet müdürüne sahip olan Söke çok şanslıdır. Kendisine hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, başarılar dilerim.

Jandarma bölgesinde ise suç oranında %7lik bir azalma görülüyor. Yapılan açıklamaya göre 2 terör, 462 asayiş, 1 insan kaçakçılığı, 21 kaçakçılık, 3 kabahatler, 81 takibi gereken olay, 45 trafik olmak üzere toplam 645 olay meydana gelmiştir. Yine 2010 yılıyla karşılaştırılınca ve 2010 yılında 663 olayın yer aldığı jandarma bölgesinde %7lik bir azalma görülüyor. İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Tolga Baş şu analizi yapıyor "2011 yılında meydana gelen asayiş olaylarının 458 olay ile %51inin kişilere, 101 olay ile %30’unun malvarlığına, 40 olay ile %9’unun topluma karşı işlenen suçlar" olduğunu söylüyor. Demek ki kırsal kesimde de suçlar azalıyor.

Şuna sevinmeliyiz ki bu suçların çoğunluğu sıradan (adi) suçlardır. Örgütlü veya siyasi terör odak ve hefefli suçlar değildir. Bu da jandarmanın varlığını bölgede kabul ettirmiş olduğunun bir kanıtıdır. Sayın Komutan Yüzbaşı Tolga Baş'a başarısından dolayı teşekkür ederim.

Asayiş olaylarında halkımızın hiçbir suç örgütünden korkmadan güvenlik kuvvetlerimizin yanında yer alarak, yasalarca yardımcı olması halinde bu oranlar daha  da azalacaktır. Kendi güvenliğimiz için, polise ve jandarmaya yardımcı olmak şarttır. Güvenlik güçlerine yardımcı olun ki, güven ve huzur ortamı artsın. Güvenlik güçlerine yardımcı olun ki hak ve adalet yerini bulsun. Bugün mağdura yardımcı olmazsan, yarın sen mağdur olduğunda elinden tutacak el bulamazsın..!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar