Söke’de dağcılık tutkusu her geçen gün artıyor

Söke’de dağcılık tutkusu her geçen gün artıyor

Söke’de dağcılık tutkusu her geçen gün artıyor

Necati Maldar
Gerçek Gazetesi
Söke"li doğa ve dağ tutkunu Cevdet Üzüm tarafından 1999 yılında başlatılan çevremizdeki doğa yürüyüşlerine her geçen gün artıyor.
Hafta sonları MilliPark, Beşparmak, Madran Yaylası, Paşayaylası, Şirince, Gümüşdağı, Güldağı yöreleri trekking tutkunlarının akınına uğruyor.
Söke İzci Grubu, Hastane Grubu, Beşparmak Yürüyüş Grubu, Ekodost Grubu"nun yanı sıra mini gruplar halinde hafta sonları dağ yürüyüşü yapan doğa severler hem çevreyi daha iyi tanıma hem de yöredeki tarihi ören yerlerini görme imkanı buluyorlar.
Hafta sonu Söke Atürkçü Düşünce Derneği"nin öncülüğünde düzenlenen trekkinge katılan ADD eski başkanı Yetkin Erdoğan, Makbule Erdoğan, Mürüvet Örnek, Hacer Kurhan, Sebahat Çetinkaya, Casim Çetinkaya, Asil Çetinkaya, Fevzi Akşehir, Kadir Lale, Ekrem Madran, Efe Karabıyıkoğlu, Faruk Emre Esmer, Levent Davşan, Merve Akkentli ve Hasan Şengül den oluşan grup yürüyüşten büyük keyif aldılar.
Düzenlenen doğa yürüyüşü ile çevreyi tanıma fırsatı bulduklarını söyleyen gençler, ”Ovacık Yaylası"na yaptığımız bu ilk yürüyüş bize büyük keyf verirken şehrin stresinden uzak doğa ile baş başa bir gün geçirdik.Bundan sonra artık hafta sonları evde oturmak yok,sırada Beşparmak Dağına yürümek var” dediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum