Söke’de lise öğrencilerine Milli Park tanıtımı

Söke’de lise öğrencilerine Milli Park tanıtımı

EKODOSD, SÖKE HİLMİ FIRAT ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİNE KUŞADASI'NDAKİ DİLEK YARIMADASI MİLLİ PARKI'NI TANITTI

Gerçek Gazetesi
Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) tarafından, Söke Hilmi Fırat Anadolu Lisesi öğrencilerine, Kuşadası'na bağlı Güzelçamlı beldesindeki Dilek Yarımadası Milli Parkı'nın tanıtımı yapıldı.
EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü ile EKODOSD yönetim kurulu üyeleri Dr. Zeynep Karabacak ve milli park gönüllüsü Nuray Çelik'in konuşmacı olarak katıldığı sunuma Söke Hilmi Fırat Anadolu Lisesi öğrencileri büyük ilgi gösterdi. Konuşmacılar, Kuşadası'ndaki Milli Parkın sadece piknik yapılan ve denize girilen bir yer olmadığına dikkati çekerek, Dilek Yarımadasının florasını, faunasını, arkeolojik değerlerini, mitolojik hikayelerini, yakın dönemde geçen tarihsel olaylarını, tehditlerini tüm yönleriyle, projeksiyon sunumu eşliğinde anlattılar.
EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, milli parkın öncelikle olarak yakın çevreye tanıtılması gerektiğini belirterek, "Koruma altındaki milli park, biyolojik çeşitlilikten, yöreye özgü endemik türlere ve nesli tükenmekte olan canlılara kadar bir çok doğal unsuru bünyesinde barındırmaktadır. Bu nedenle milli parkı öncelikle olarak gençlere ve öğrencilere anlatmalıyız. Bu konuda Kuşadası, Söke ve çevredeki okulları ziyaret edip, sunumlarla tanıtımlar yapıyoruz. Söke'de öğrencilerin gösterdiği yakın ilgi hepimizi sevindirdi " dedi.
Yaklaşık 45 dakika süren sunumu büyük bir dikkatle izleyen lise öğrencileri zaman zaman da sorular sordu. Söke Hilmi Fırat Anadolu Lisesi öğrencileri, böyle bir sunumu ilk kez izlediklerini ve bilgilendirildiklerini belirterek, öğrendikleri milli parkın, kafalarında düşündükleri milli parktan çok farklı olduğunu söylediler. Hilmi Fırat Anadolu Lisesi Müdürü Kazım Alp ise öğrencilerin doğa ve çevre bilincini geliştirmeleri için onlara her türlü imkanları sunmaya çalıştıklarını söyledi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.