Sol yelpazesi

 

Rahşan Ecevit, "Sağda güçbirliği AKP'nin oylarını düşürecektir. Sol yelpazenin güçbirliği ise eskiye nazaran solda çok daha güçlü bir rüzgâr estirecektir. Ve kurulacak hükümetin öyle veya böyle ortağı olacaktır" dedi. 

 

Sayın Ecevit’in dedikleri bunlar.

 

Peki nasıl olacak bu güçbirliği.

 

Solda yelpaze kaldı mı ki?

 

Solda esecek olan güçbirliğini estirecek rüzgarının daha etkili olduğunu vurguluyor sayın hanımefendi. Ama Baykal’ın uzattığı zeytin dalını da elinin tersi ile ittiğinden haberi yok anlaşılan.

 

Ben solcu olmadığım ,CHP’li hiç olmadığım halde, solda birleşmenin yolunun CHP çatısının altının olduğunu iyi biliyorum.

 

Demek ki DSP’liler ve sayın hanımefendi bilmiyor veya işlerine gelmiyor. Bilmesine biliyorlar da, önceki yazılarımda belirttiğim gibi, partinin maddi kaynaklarına kıyamıyorlar herhalde. DSP’nin parasını CHP yiyecek diye korkuluyor. Veya biz birleşsek de,  birleşmesek de, iktidar olamayacağız, öyleyse ittifak yapalım da, hiç olmazsa meclise girmiş oluruz düşüncesi içerisindeler belki de.

 

Bir başka yerde yine sayın Ecevit şöyle diyor.

 

“Bülent Ecevit hastalanmadan bir iki gün önce Türkiye'nin karanlık yollara sürüklendiğinden ve Türkiye'nin bu durumdan, ancak bir sağlı sollu güç birliğiyle kurtulabileceğinden söz etmişti. Bülent Ecevit hastalanınca onun yapmak isteyip de yapmaya fırsat bulamadığını ben onun adına yapmayı düşündüm. Onun güç birliğiyle ilgili görüşlerini partilere ve sivil toplum kuruluşlarına götürdüm.  Bülent Ecevit'in güçbirliği düşüncesi ziyaret ettiğim kuruluşlara cazip gelmedi. Özellikle partiler kendilerinden çok emindiler. Tabii o günler seçimin yakın olmadığı günlerdi. Bugün ise seçimin tarihi belirlenmiş durumda”

 

Peki seçim tarihi belirlenmeden önce birleşseydiniz? Neden son ana kadar beklediniz? Mehmet Ağar televizyonlardan bas bas bağırdı. Temmuz ayının içinde erken seçim var diye. Bu seslenişi de mi duymadınız? Bakın sağın iki merkezi birleşince ortaya Demokrat Parti çıkıverdi. Sağ seçmen de bir oh çekti. DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın kişiliği ve devlet tecrübesi güven veriyor. On beş günde terörün kökünü kazırız diyen sayın Ağar, umut oldu biline.

 

Siz hep bana, hep bana derseniz tabiî ki birleşme olmaz. Biraz da millete, milleti dinlemeniz gerekmez mi? Artık solun da millete umut olma zamanı gelmedi mi beyler?

 

Şimdi CHP kurmayları ile DSP kurmayları arasında sıralamalarda çekişmeler yaşanacak. Şu anda CHP’nin düzgün yapılan anketlerde çıkan oy yüzdeliği %17. DSP’nin ise %5,5. Eğer sandıkta yapılan birleşme olmasaydı, yapılacak genel seçimlerde büyük bir ihtimal DSP barajı aşamayacak. Dolayısı ile DSP dükkanı kapatıp ,sermayesini de, kurmaylarını da CHP’ye aktarması gerekli.

 

Her gün değişik olayların yaşandığı bir çağda yaşıyoruz. Globalleşiyoruz derken, silah zoruyla birliğe davet edilen bir düzen meydana çıktı. Bunu için iyiye yapılacak her işte, gecikme diye bir sözün yeri olmaması gerekir.

 

Eeeee.. bana da epey bir gevezelik yaptırdınız. Sizleri de bir araya getirebilmek için yazacak sözüm kalmadı. Şimdi sandıkta birleştiniz. Bir de evleri birleştirseniz ne iyi olur. Artık gerisini siz düşünüp, kararınızı siz verin. Benden bu kadar. Sol sizi aynı çatıda görmek istiyor. Bunu deneyin. Sağ sol demeyin artık. Yeter ki bu ızdırapdan, hak etmeyen bu milleti kurtarın.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar