Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Binası’nın merkeze taşınması için girişiml

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Binası’nın merkeze taşınması için girişiml

SOSYAL HİZMETLER AYDIN İL MÜDÜRÜ BİLAL ÇENET: - HER YAŞTA VATANDAŞIN MÜRACAAT ETTİĞİ HİZMETLERİN ULAŞILABİLİR BİR YERDE OLMASI GEREKİYOR


Gerçek Gazetesi
Aydın Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilal Çenet, kurumun faaliyetlerinin daha ulaşılabilir olması için Aydın'da şehir dışında olan kurum binasının merkezi bir noktaya taşınması için girişimler başlattıklarını açıkladı. Kendilerine müracaat etmek isteyen kişilerin çoğunun yaşlı kişiler olduğuna dikkat çeken Çenet, mevcut durumda vatandaşların kendilerine ulaşmakta güçlük yaşadığını belirtti.
Kurumun 2007 yılında yürüttüğü binalaşma faaliyetleri hakkında bilgiler veren Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilal Çenet, Aydın Kültür Merkezi'nin tamamlanmasının ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün bu binaya taşınacağını hatırlattı. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü binasının şehrin dışında olması nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Çenet, boşalacak olan binanın Aydın Valiliği'ne yakın olması ve merkezi bir konumda bulunması nedeniyle kendileri için çok uygun olduğunu söyledi. Çenet, Sosyal hizmetler, insanların bir güven ve huzur kapısıdır. Her yaştaki insanımıza ayrım göstermeksizin sosyal devlet anlayışı içerisinde gönülden hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu nedenle verilen hizmetlerin ulaşılabilir olması gerekiyor. Şehir dışında olan binamıza ulaşmak isteyen vatandaşlarımız büyük sıkıntı yaşıyor. Bu nedenle Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün boşaltacağı binaya taşınmak için girişimler başlattık. Ümit ediyorum bu yıl içerisinde taşınma işlemini gerçekleştireceğiz dedi.
2007 yılında Aydın'a Kadın Konukevi kurulması yönünde yerel bazda bir takım görüşmeler yaptıklarını açıklayan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Çenet, sivil toplum kuruluşları ile yapılan toplantılarında bu oluşumun alt yapısının hazırlandığını kaydetti. İlin önemli bir ihtiyacı olan kadın konuk evlerinin oluşturulması için girişimlerini bu yılda sürdüreceklerine işaret eden Çenet, Geçtiğimiz yıl içerisinde kuruluşlarımızın fiziki yapılarında ve mekanlarındaki eksiklikleri tamamladık. Kuruluşlarımızın hepsini bilgisayar ağı ile donattık ve internet kullanımına açtık. Yurt ve yuva çocuklarımızı ve sokakta çalışan çocuklarımızın da internet ortamından istifade etmelerini sağladık. Spastik özürlü çocuklarımıza hizmet veren kuruluşumuzu, zihinsel ve bedensel özürlü çocuklarımıza hizmet veren Gündüzlü Bakım Merkezi'ne dönüştürdük. Bu merkezimiz 0-12 yaş grubundaki özürlü çocuklarımıza hizmet veriliyor. Girne Çocuk ve Gençlik Merkezimize 7-12 yaş grubu ihmal ve istismara uğrayan ve suç mağduru çocuklarımıza hizmet vermeye başlayan yatılı bakım ünitesi oluşturduk. Atça'da 7-12 yaş zihinsel özürlü çocuklarımıza hizmet veren bakım merkezimizi, 2007 yılı Temmuz ayı içerisinde hizmete açtık. Pamukören'de; 18 yaş ve üstü bedensel özürlülerimize hizmet verecek olan bakım merkezimizin, 2007 yılı sonu itibariyle tadilatı tamamlandı. Şu anda tefriş işleri devam ediyor. Bu merkezimizi de Nisan 2008'de hizmete açacağız diye konuştu.
İl genelinde bulunan özel huzurevleri ve rehabilitasyon merkezlerine yönelik denetim faaliyetlerine de önem verdiklerini duyuran Bilal Çenet, fiyatların Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ndekilere göre pahalı olduğu bu işletmelerde verilen hizmetlerin yetersiz olduğunu savundu. İnsanların huzur evlerine maddi imkansızlıkları nedeniyle başvurduğunun altını çizen Çenet, oluşturulan komisyonlar ile bu kurumların denetlendiği ve daha çok kişinin buralardan yararlanabilmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü sözlerine ekledi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.