Sosyalleşebilmek!

 

30 Ağustos- 6 Eylül arasında Söke'nin kurtuluş Haftası etkinlikleri ve dördüncü Pamuk Festivalini bir kez daha değişik etkinliklerle kutladık.

Hafta bana göre dolu dolu geçti ama katılım zayıftı. Katılımın zayıflığı konusunu ben sabaha kadar tartışırım ama bu etkinliklerin öncüsü Başkan Necdet Özekmekçi de kendine yönelik bilinçli ya da bilinçsiz baltalamaları artık görmeli, zaten görüyor da bu kişilere karşı her türlü yatırım gücünü kullanmalı.

Başkan bu etkinlikleri kendi adına düzenlemiyor hiçbir zamanda siyasi görüşünü, partisini ön plana çıkarmadı, partizanlık yapmadı. Ancak fazla esnek davrandı herhalde.

Eğer Söke Belediyesi bir hafta süreyle çeşitli etkinlikler düzenliyorsa, bu belediyenin başkanı ben olsam seçildiğim partinin yönetimini, kadın ve gençlik kollarını tüm etkinliklerde görmek isterdim. Beraber seçildiğim Belediye Meclis üyelerini, İl Genel Meclis üyelerinin yanımda olmalarını isterdim.Gerçi bir kaçı katıldı ama öylemi olmalıydı? Sonra, beraber çalıştığım Belediyenin tüm daire amir ve müdürleri ve personelim geçimini belediyeden sağlıyorlar, hepsinin etkinliklerde aktif görev almalarını isterdim. Bildiğiniz gibi görev verilmez, üstlenir.

Yaptığım etkinliklerin sadece afişlerle değil, Belediyemin anons sistemiyle her gün en az yirmi kez anonsunu sağlardım. Mahalle muhtarlarıyla görüşüp katılım daha da yoğun olması için tedbirler alırdım.

Etkinlikler oldu bitti, bu saatten sonra konuşmanın anlamı yok ama doğrumuzu ve yanlışımızı bilmekte fayda var. Eğer bunları bilir ve tedbirleri alınırsa seneye çok daha güzel bir hafta yaşanabilir.

Sosyal demokrasinin amacı öncelikle halkla paylaşımdır ama bunu başkanın seçildiği partinin ilçe yönetimi ve belediye meclis üyeleri bile anlamıyorsa birileri onlara anlatmalı. Merkez sağ partilerde bile bu kopukluklar yaşanmaz bu arkadaşlar önce sosyalliği yani halkla birlikte, halkla paylaşımı iç içe olmayı öğrenmeli sonra demokratik konusunda kurstan geçirilmeli… En önemlisi de bugün işgal ettikleri koltukların hakkını vermelidirler. Yoksa en büyük yargıç halkımız sizlerle öyle bir tokat atarki…

Bu tokatın sinyallerini zaten geçtiğimiz 22 Temmuz Genel seçimlerinde gördünüz, başka uyarıya gerek varmı?..

Bırakın artık bu kırgınlık, küskünlükleri herşey geride kalsın siyaseti kafanızdan amaç olmaktan çıkarın bunu halkla bir hizmet için araç olduğunu düşünerek omuz omuza çalışmayı yeniden başlamanızın günü gelmiş geçiyor bile yeteri kadar geciktiniz zaten ama yarın çok daha geç olabilir..

Önceki ve Sonraki Yazılar