Suları kaçak kullanım nedeniyle kesilmiş

Suları kaçak kullanım nedeniyle kesilmiş

Halkı yanıltıyorlarSuları kaçak kullanım nedeniyle kesilmiş

Efeler İlçesi Fatih Mahallesi Muhtarı Yıldız Karataş Taşçıoğlu"nun internet haber sitesinde yaptığı “Demokratik hakkımızı kullandık ve sonrasında muhtarlığımızın suyunu kesitiler” ifadesi üzerine ASKİ Genel Müdürlüğünden yazılı açıklama yapıldı.
Açıklamada; Efeler İlçesi Fatih Mahallesi Muhtarı Yıldız Karataş Taşçıoğlu"nunifadelerinin yanlış, halkı yanıltmaya ve Aydın Büyükşehir Belediyesine karşı kışkırtmaya yönelikolduğu belirtildi.
Açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“Aydın İli Efeler İlçesinde yaklaşık 90 bin su abonemiz vardır. Abonelerimiz yasalar ve hemşehrilik hukuku ile ahlaki değerler çerçevesinde su kullanımlarına ilişkin tüm yükümlülüklerini yerine getirmektedirler. Ancak kayıtsız, kaçak ya da uygunsuz su kullanımlarının olması durumunda, ASKİ Genel Müdürlüğümüz, kamu zararını önlemek ve haklımızın ödediği vergilerin boşa gitmesine mani olmak, hem de yükümlülüklerini yerine getiren vatandaşlarımızın haklarını korumak için gerekli yasal işlemleri uygulamaktadır. ASKİ Genel Müdürlüğü Kaçak Tespit Ekipleri son on günde 8 adet kayıtsız, kaçak ve uygunsuz su kullanımını tespit ederek tutanak işlemlerini gerçekleştirmiş ve kullanımları sona erdirerek kamu zararının sürmesini engellemiştir. Efeler İlçesi Fatih Mahallesi Muhtarlığının kullanmakta olduğu yer Aydın Büyükşehir Belediyesine ait bir mekândır. ASKİ Genel Müdürlüğü Kaçak Tespit Ekipleri tarafından bu mekanda kaçak su kullanıldığı tespit edilmiş ve durum tutanağa bağlanarak, kamu zararının devamına engel olunmak amacıyla su kullanımına son verilmiştir. Bu yasa ve kurallara aykırı biçimde su kullanımında bulunan tüm vatandaşlara yapılan standart bir uygulamadır. ASKİ Genel Müdürlüğümüz bu güne kadar olduğu gibi bundan böyle de yasa ve kurallara aykırı biçimde kaçak su kullanan kişilere, görev ve mevkisi ne olursa olsun aynı şekilde işlem yapmaya devam edecektir. ASKİ Genel Müdürlüğü olarak kaçak kullanımları engellemek ve kamu zararına engel olmak için kaçak tespit çalışmalarına hız verilmiştir. Halkımızın kaçak kullanım ihbarlarını kamu yararı adına 444 70 09 – 0532 111 7009 ve 185 numaralı telefonlara bildirmelerini rica eder ve bunun bir vatandaşlık görevi olduğunu haklımızın takdirlerine sunarız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.