SÜRPRİZLER BİZLERİ BEKLİYOR

 

Yerel seçimlere 8 aylık bir süre olmasına rağmen, Türkiye seçim sathı mahiline girdi. Özellikle CHP kendine özel bir seçim takvimi hazırladı. Takvime göre, aday adayı olacak siyasilerin 31 Temmuz’a kadar başvuru yapmalarını şart koştu. Sürenin çok kısa olduğuna dair şikayetler olunca, son başvuru tarihini ilk önce 19 Ağustos’a uzattı. Aynı gün süreyi 2 Eylül’e kadar uzattılar.

2 Eylül tarihi bile uygun olmayabilir. Bir ay sonra yeniden bir tarih değişikliği olursa, hiç şaşırmayacağım.

Politika bu... Politikaya şeytanın bile aklı ermezmiş. Bizim nasıl ersin?

2014 Yeril Seçimleri, çok büyük sürprizleri bağrında taşıyor. Yarın ne olacağı, hangi sürprizlerle karşılaşacağımız belli değil.

Gazeteci arkadaşlarımız seçimlerin sonuçları ile ilgili bir tahminde bulunamıyor. Gün geliyor, Büyükşehir Belediye Başkanlığının en popüler ismi Özlem Çerçioğlu’nun seçimi kazanamayacağı iddia ediliyor. AK Parti’nin ilde güç kaybettiği iddialı bir şekilde anlatılıyor.

Birisi çıkıp, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı Ali Uzunırmak’tan başka kimse kazanamaz diyor. Eski Belediye Başkanı Hüseyin Aksu’nun Büyükşehir Belediye Seçimlerinde belirleyici rol oynayacağını iddia edenler de var.

Çok ilginç bir seçim dönemi. Söke için bir tahminde bulunmak gerçekten zor. Hala Belediye Başkan adayları belli değil.

Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi ile ayak üstü sohbette kesin olarak aday olmayacağını bir kere daha tekrarladı. O zaman CHP’nin Belediye Başkan Adayı kim olacak? Diş Hekimi Levent Tuncel, Hüseyin Gündüz, Erkan Polat ve Burak Özdemir’in Belediye Başkan Aday Adaylığına hazırlandığı ifade ediliyor.

AK Parti’de henüz bir aday adı telaffuz edilmiyor. Mehmet Uyguntüzel sadece benim tahminimdi. Partinin Şehircilik Uzmanı Belediye Meclis Üyesi Şule Tuntaş’ın adından hiç söz eden yok. Oysa Şule Tuntaş bir siyasi partinin kolay kolay bulamayacağı Belediye Başkan Adayı. Teşkilat neden onu desteklemiyor?

MHP’de sorun yok. Aday belli. Mehmet Ali Oklay. Parti sanki ona odaklanmış gibi. Teşkilatta Yusuf Keremit’ten söz eden yok.

Ancak son gelişmeler ışığında hiç bir siyasi partinin seçimi önde bitireceğine dair bir tahminde bulunamıyorum.

İleriki aylarda durum netleşince, gelişmeleri daha iyi analiz edebileceğime inanıyorum.

SON HİZMETİ Mİ?

Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi’yi ne kadar tanıyoruz? Verdiği hizmetlerin sayısını ve değerini biliyor muyuz?

Özekmekçi, giderayak verdiği hizmetle Aydın yoluna çok güzel bir görünüm kazandıracağını biliyor musunuz? Belediye Başkan Adayı olmayan Özekmekçi, böyle bir yatırımı neden devreye soktu? 

Öyle ya... “Benim Söke halkına vereceğim son hizmet” mi demek istiyor.

Eğer böyle düşünüyorsa, başkana ne kadar teşekkür etsem azdır.

Teşekkür ettiğim Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi’yi verdiği hizmetlerden dolayı sık sık anacağız!

Ancak Necdet Özekmekçi’nin her insan gibi zaafları var. Bu zaafı yüzünden Belediyeye fazlaca gelemiyor. İnsanlarla iletişim kuramıyor. Necdet Özekmekçi’nin belediye başkanı olarak tek kusuru bu. Ama dokuz yıl boyunca altına imza koyduğu projeleri alt alta sıraladığınızda, ortaya farklı bir tablo çıkıyor.

Bunları sakin kafayla iyi değerlendirmemiz gerekir. Mesela bir belediye binası bile başlı başına büyük bir yatırım. Herhangi bir belediye kaç yılda bir belediye binası inşaa eder?

Özekmekçi, bir önceki dönemde yıkılan binaların yerine büyük paralar harcanarak yenileri inşaa edilmiştir. Bedesten de Özekmekçi’nin ilçemize kazandırdığı yatırımlardan biridir. Çarşamba pazar yeri de Özekmekçi’nin ilçemize kazandırdığı eserlerden biridir. Hayal ve Harikalar Parkı olarak isimlendirdiğimiz yeşil alan da Söke’ye ayrı bir anlam kazandırmıştır.

Boynak’tan ilçemize getirme çalışmaları yapılan tatlı içme suyu projesi Söke’ye verilebilecek en iyi hizmettir. Bu suyun değerini ileriki yıllarda daha iyi anlayacağız. Çünkü Sökeliler, şişeleme kalitesinde olan içme suyunu evlerindeki muslukta bulacaklar.

Sanayi Çarşısı karşısında inşaa edilen çok amaçlı düğün salonunu Belediye, kaç senede bir aynısını Söke’ye kazandırabilir?

Golf sahasının Söke’ye kazandırılmasında Necdet Özekmekçi’nin büyük payı vardır.

Son hizmeti bildiğiniz gibi Aydın yolunun makyajlaması. Kapsamlı bir çalışma. Cumhuriyet Meydanı yeniden düzenleniyor. Projedeki fotoğraflara baktığımızda meydan modern bir görünüm kazanacak.

Demek ki Özekmekçi hizmette çok başarılı olmuştur. Söke geçmişte almadığı hizmetleri almıştır. Ama bu başkanımızın tek kusuru Söke halkıyla fazla iletişim kuramamasıdır. Ancak bu zaafını hizmetleriyle örtmüştür.

Önceki ve Sonraki Yazılar