Takke düştü, kel görünecek!

 

 

Gerçek Gazetesi'nin dünkü sayısında, “Başkan bu işin neresinde” başlıklı bir köşe yazım yayınlanmıştı. Şahsıma yönelik saldırıyı konu ettiğim yazımda aradan geçen 21 günde Başkan Özekmekçi'nin suskunluğunu eleştirmiştim. Saldırganları ve saldırı emri verenleri bildiği halde emniyet güçlerine yardımcı olmadığı için eleştirmiştim. Daha önceki yazılarımda da bildiklerini açıklaması yönünde çağrılarım olmuştu. Başkan Özekmekçi bu çağrılarıma hiç bir zaman olumlu cevap vermedi. Yaklaşımı hep üç maymunlar misali oldu. 

Duymadı... görmedi... konuşmadı...

Dünkü yazımda da bu yönde çağrıda bulunmuştum ama açıklama yapmasına gerek kalmadı. Çünkü, Söke Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler saldırının şüphelilerini tek tek yakalayıp, ifadelerini almaya başladı. Sabahın erken saatlerinde başlayan operasyonda 12 kişi gözaltına alınırken, 1 kişinin de firarda olduğu açıklandı. Benim gibi Başkan Özekmekçi'de rahatlamıştır herhalde! Saldırıyı kimlerin gerçekleştirdiğini bildiği halde açıklayamayacağını söyleyen Başkan Özekmekçi, Söke Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sayesinde büyük bir yükten kurtuldu. Ben, “açıkla!” diye bastırıyordum, o ise açıklamıyordu. 

Karabasan gibi değil mi?

Şüphelilerin yakalanması sonrasında, cevap vermeyeceğini bildiğim halde yine sorularım olacak.

“Başkan bu işin neresinde?” yönündeki soruma daha ısrarcı bir şekilde cevap arayacağım.

“Birilerini mi koruyor?” şeklindeki sorumu da “Birilerini mi koruyordu?” şeklinde değiştirerek cevap arayacağım.

Bu sorumdaki değişikliğin nedeni, gözaltına alınan isimlerden kendisine yakın olanların olduğunu öğrenmemden kaynaklanmaktadır.

Saldırı olayı ile ilgili olarak o kadar çok gelişme var ki, insanın aklı almıyor. Ben öğrenince inanamadım, hâlâ daha inanmakta zorlanıyorum. Ne yazık ki, bazen gerçeklerle yüzleşmek durumunda kalıyoruz. Bu gerçeklerle birileri de yüzleşecek ve kimsenin yaptığı yanına kâr kalmayacak. 

Vurun emrini kim, neden verdi? Süreç nasıl işledi?

Bu soruların hepsi cevap bulacak ve Söke kamuoyu kimin, ne tür ilişkiler içerisinde olduğunu öğrenecek. Şu anda şüpheliler yakalandı ve ifadeleri alınıyor. En kısa sürede de yargılama süreci başlayacak. Bu nedenle şimdilik fazla ayrıntıya giremiyorum. 

Emniyet güçlerinin ve Söke Cumhuriyet Savcılığı'nın saldırıyı aydınlatma yönündeki kararlı tutumu yargılama sürecinde de aynı titizlikle devam edecek. Çünkü Sökemizdeki mafyalaşmadan herkes (!) olmasa da dürüst insanlar rahatsız.

Artık takke düştü, kel görünecek! Başkan Özekmekçi’nin de bu işin neresinde olduğunu ve üç maymunları oynayarak birilerini mi koruyup, korumadığını şüphelilerin yargılanma sürecinde öğreneceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar