Tarımın çilekeşi kadınlara Ziraat Odaları’ndan davet var

Tarımın çilekeşi kadınlara Ziraat Odaları’ndan davet var

Tarımın çilekeşi kadınlara Ziraat Odaları’ndan davet var

Yılmaz Ölmez
Gerçek Gazetesi
Her fırsatta köylerde yaşayan kadın nüfusunun yüzde 96"sının tarım sektöründe çalışmalarına rağmen tarımın yönetim kanadında olmamaları Aydın Ziraat Odaları"nın gündemine taşınmıştı.
Köylü çiftçi kadınların üretimin tam kalbinde olmalarına rağmen yönetim, fikir ve örgütlenmede söz sahibi de olmaları adına her ziraat odasının yapılacak ilk seçimlerde bünyelerine en az 2 tane kadın çiftçi almaları konusunda fikir birliğine varılmışlardı. Alınan bu ortak karar Kuyucak"ta yapılacak olan ilk olağan genel kurulda uygulamaya konulması yönünde karar alındı. Kuyucak Ziraat Odası Başkanı Kemal Emir, “Çiftçi kadınlarımız üretimin her aşamasında erkeğine ve ailesine omuz vermiştir, işlediği toprağın her karışına ter akıtmıştır. Ekimden hasadına kadar tarımın tam içinde yer alan kadınlarımızın artık yönetimde de söz sahibi olmaları gerektiğine inanıyorum. Zaten Koordinasyon Kurulu olarak böyle bir karar almıştık. Kadın yöneticiler hemcinsleriyle daha çok sohbet sansı buldukları için tarımla ilgili istek ve sorunları daha iyi tartışabilirler. Bizde kadınların fikirlerini ve projelerini değerlendirmeye alırız” dedi.
Çiftçi Kadınlar Yarışıyor Programına Kuyucak İlçe merkezini temsilen katılan ve yarışmacı bayan arkadaşı Fadime Ozan ile 1."liği elde ederek Aydın elemelerine katılma şansı yakalayan Ülkü Yıldıran, “Köylü ve çiftçi bayanlarında tabiî ki yönetimde yer alıp, fikirlerini belirtmeleri Türk tarımı için yeni bir soluk ve gelişme olur. Çünkü çiftçi kadınlar direkt olarak tarımın içerisinde yer alıyorlar. Bu nedenle de tarımı en az erkekleler kadar iyi biliyorlar” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.