TARİŞ Pamuk Birliği’nin çağrısına Söke’den olumlu yanıt
AYDIN’DA OLUşTURULAN İL TARIMSAL KRİZ MERKEZİ 17 MART PAZARTESİ GÜNÜ AYDIN VALİSİ MUSTAFA MALAY BAşKANLIĞI’NDA OLAĞAN ÜSTÜ TOPLANIYOR, GÜNDEMDE 2008 YILI YAZ SULAMASI VAR, SÖKE ZİRAAT ODASI DA, ”BİZ PAMUK EKEREK KURAKLIK ÖNLEMİMİZİ ALACA
Yılmaz ÖLMEZ
Gerçek Gazetesi
Tariş Pamuk Birliği Başkanı Basri Özçoban Egeli Pamuk üreticisinin mutlaka ara vermeden pamuk üretimine devam etmesi gerektiğini açıklarken, Özçoban’ın çağrısına ilk yanıt Söke Ziraat Odası Başkanı Muhsin Örnek’ten geldi. Örnek, pamuk bitkisinin diğer ürünlere oranla en az su isteyen bitki olduğunu işade ederken, Sökeli üreticiler olarak pamuk ekimine devam edeceklerini söyledi.
Örnek, geçen yıl yaşanan kuraklığın bu yılda kaçınılmaz olacağına dikkat çekerek, ”Aydın Valimiz Sayın Mustafa Malay başkanlığında oluşturulan İl Tarımsal Kuraklık Kriz Merkezi 17 Mart Pazartesi günü saat 14.00’te olağan üstü toplanacak. Toplantının ana gündem maddesini de haliyle kuraklık ve 2008 yılı yaz sulamasında alınacak önlemler oluşturacak. Başta üniversite temsilcileri olmak üzere İl ve İlçe Tarım Müdürlükleri, DSİ 21. Bölge Müdürlüğü, Ziraat Odaları, Tariş Tarım Satış Kooperatifleri, Sulama Birlikleri, Muhtarlar Derneği, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Tarım Kredi Kooperatifleri, İl Özel İdare Müdürlüğü Meteoroloji İşleri Müdürlüğü temsilcilerinin yer alacağı geniş katılımlı bir toplantı düzenlenecek. Geniş katılımlı toplantının düzenlenecek olması tabiî ki kuraklıkla ilgili alınması gereken önlemlerinde biran önce alınmasını sağlayacaktır. Aydın Valimiz pamuk ürününün çok su istediğini söylüyor. Fakat pamuk aksine en az su isteyen ürünlerin başında geliyor. Mısır, Yonca gibi ürünler 5–6 su isterken, pamuk bitkisi 2 su istiyor. Bizde bu konuyu sayın Valimize anlattık. Söke olarak bu yıl pamuk ekmeye devam edeceğiz. Tabiî ki pamuk ekerken ülke ekonomisini de düşünmemiz gerekir. Pamuk Türkiye’nin olmazsa olmaz ürünlerinden birisidir. Pamuk çok yönlü olarak kullanılmaktadır. Yem sanayinde, yağ sanayi, giyim sanayinde ve gıda sanayinde kullanılabilir. Biz bunları da göz önünde bulundurarak pamuk ekimine devam edeceğiz” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.