TEMA Üyeleri Sevgililer Günü’nde vatandaşları fidan dikmeye davet etti
TEMA AYDIN İL TEMSİLCİSİ MEHMET ÖZDEMİR, “CENNET ÜLKEMİZ ÇÖL OLUYOR, GELECEK YILLARDA KORUYACAK TOPRAKLARIMIZ KALMAYACAK”
Gerçek Gazetesi
TEMA Aydın İl Temsilciliği “14 Şubat Sevgililer Günü” nedeniyle merkez Atatürk Meydanı’nda düzenlediği etkinlikte, vatandaşları fidan dikmeye davet etti. Sabah saatlerinde açılan TEMA stadında bir bağış kutusu konularak, 5 YTL karşılığında fidan satışı gerçekleştirildi. Vatandaşların sevdikleri için satın aldıkları fidanları kendi istedikleri yerlere dikebilecekleri gibi, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından merkez Savrandere Köyü’nde oluşturulacak hatıra ormanına toplu olarak dikebilecekleri belirtildi.
Düzenlenen etkinlik hakkında bilgiler veren TEMA Aydın İl Temsilcisi Mehmet Özdemir, bugünün “Sevgililer Günü” olması nedeniyle bir günlük bir program düzenlediklerini söyledi. Uğruna kan döküp can verilen vatan topraklarına sahip çıkılması gerektiğini belirten Özdemir, “Vatana sevgimizi, ormanlarımızı koruyarak, fidan dikerek gösterelim.Cennet ülkemiz çöl oluyor, gelecek yıllarda koruyacak topraklarımız kalmayacak. Bir dilim ekmeğe, bir yudum suya, bir soluk havaya muhtaç olmamak için, doğal kaynaklarımıza, ormanlarımıza, topraklarımıza sahip çıkalım. Sevgilerin ve dikkatlerin en büyüğü ona verilmelidir. Onun yok olması tüm canlı hayatının yok olması demektir. Onu yerinde koruyup tutan ormanlar, ağaçlar, fundalık, makilik,çalılıklar ve her türlü bitki örtüsüdür. Topraklarımızı bu günkü savurganlıkla kullanır, ormanlık alanlarımızı daraltmaya devam eder, ağaçlandırmazsak, gerekli önlemleri her alanda ivedilikle almazsak, 30 yıl içinde koruyacak topraklarımız kalmayacak” dedi.
Türkiye’nin karşı karşıya bulunduğu en büyük tehlikenin erozyon olduğuna işaret eden Özdemir, her yıl ortalama 1,4 milyar ton verimli vatan toprağı kaybedilmekte olduğunu hatırlattı. Bu miktarın 79 milyon adet 20 tonluk kamyonları dolduracak toprak kütlesine eşdeğer olduğunun altını çizen Özdemir, “Bir santim kalınlığında toprağın oluşması için, ortalama 500 yıl gerekiyor. Erozyonla sürüklenen verimli topraklar, denizleri, gölleri, barajları, göletleri doldurmakta, baraj ve göletlerin ekonomik ömürlerini kısaltmakta, dolan baraj ve göletlerin devre dışı kalmasıyla çok büyük üretim kaybı yaşanıyor. Sevgilerimizin bir ulu çınar gibi dal budak salmasını istiyorsak; ormanlarımızı, doğamızı, doğal kaynaklarımızı, canımızdan ileri tutarak koruyalım” diye konuştu.
(iha)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.