Ticaret Odası'ndanTrafik Komisyonu’na  öneri

Ticaret Odası'ndanTrafik Komisyonu’na öneri

Ticaret Odası'ndanTrafik Komisyonu’na öneri

Gerçek Gazetesi
Söke Ticaret Odası meclisi ve yönetimi ilçemizde yaşanılan trafik karmaşasının nedenlerini ve çözüm yollarını belirledi . Belirlenen sorunlar ve çözüm önerileri kaleme alınarak Ticaret Odası Başkanı Süleyman Toyran tarafından İlçe Trafik Komisyonu Başkanlığına sunuldu.
Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu adına Başkan Süleyman Toyran gönderdiği yazıda özetle; "İlçemizde yaşanan şehir içi trafik sorunlarının bir kısmı fiziki yetersizlikten olsa da bir kısmı kişilerden kaynaklanmaktadır. Bu sıkıntının azalıp yada çoğalmasını insan faktörü ile birebir bağdaştırabiliriz. Kentli olmanın, kentte yaşamanın bir bedeli vardır. Biz bu bedeli ödeyeceğiz diye düşünmek yerine, daha insanca yaşamak adına bu bedelin hafifletilmesi için çalışmalıyız. Bu konuda mutlaka bizlerinde yapabileceği bir şeyler vardır.
Herkes karşısındakinin hak ve hürriyetine saygı gösterdiği, onlara riayet ettiği zaman birçok şeyin kendiliğinden düzeleceğini söyleyebiliriz.
Trafik; tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de etkili ve acil önlemler alınarak, çözümler bulunmasını gerektiren sorunların başında gelmektedir. Çözümdeki insan payının büyüklüğü, güvenli bir trafik ortamı için hareket noktasının yine insana yönelik olacağını ortaya koymaktadır. Trafik içerisindeki insan faktörlerinin başında da sürücüler, yayalar, yolcular ve trafik denetleme personeli gelmektedir.Trafiğin sorun olmaktan çıkartılması için başta trafik içerisinde aktif olarak yer alan insanların eğitim düzeyi ve trafik konusundaki bilinçlerinin arttırılması gerektiğini düşünmekteyiz. Trafiği denetleme görevini üstlenen, personelin de her bakımdan yeterliliğinin sağlanması gerektiğini düşünüyoruz.
Trafik, bir yaya ve araç hareketidir. Bu harekette yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerimizi Söke Ticaret Odası olarak İlçe Trafik Komisyonu'na sunuyoruz" dedi.
Toyran'ın sunduğu trafik önerilerini gazetemizin yarınki sayısında okuyabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.