Türk Diyanet Vakıf-Sen Aydın Şubesi’nden açıklama

Türk Diyanet Vakıf-Sen Aydın Şubesi’nden açıklama

TÜRK DİYANET VAKIF-SEN AYDIN ŞUBE BAŞKANI NADİR BAYLAR, “SAVCILIĞA SUÇDUYURUSUNDA BULUNANLAR, ASIL KENDİLERİ SUÇ İŞLEMİŞTİR”

Gerçek Gazetesi
Türk Diyanet Vakıf-Sen Aydın Şube Başkanı Nadir Baylar, geçtiğimiz günlerde bir gazetede yer alan “Köy imamına verilen öğretmen lojmanındaki Atatürk büstüne saldırı” başlıklı haberde, din görevlilerin zan altında bırakılmak istendiğini iddia etti.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Türk Diyanet Vakıf-Sen Şube Başkanı Baylar, Aydın'ın Karpuzlu İlçesi'ne bağlı Kavuklar Köyü'ndeki ilköğretim okulunda taşımalı eğitime geçilmesinin ardından eğitim faaliyetlerine ara verildiğini söyledi. Bu nedenle boş duran öğretmen lojmanının köy muhtarlığı tarafından yeni atanan İmam Muharrem Yolcu'ya tahsis edildiğini ifade eden Baylar, söz konusu haberde Atatürk büstünün kaidesinin parçalanması olayının imamın lojmana taşınmasının hemen ardından gerçekleştirildiği yönünde bilgilerin yer aldığını hatırlattı. ADD Aydın Şubesi yetkililerinin konuyla ilgili olarak köy muhtarı ve imam hakkında suç duyurusunda bulunduğu yönünde bilgilere de aynı haberde yer verildiğini belirten Baylar, “Bu haber yalan ve asparagas bir haberdir. Savcılığa suç duyurusunda bulunanlar, asıl kendileri suç işlemiştir. Büstün kaldırılması ile köydeki imanın ismi ilişkilendirilerek, Diyanet camiası Atatürk'e karşı imajı uyandırılmak istenmiştir. Bu haberde din görevlimiz mağdur edilmiştir. Bu kişilerin din ve din görevlileri üzerine bu kadar çok gitmelerine ve saldırgan tavırlarına anlam veremiyorum” dedi.
Söz konusu Atatürk büstünün Aydın Valisi Mustafa Malay'ın talimatıyla ile İlçe Kaymakamlığı tarafından geçtiğimiz Ocak ayı içerisinde kaldırıldığını açıklayan Nadir Baylar, “Olay sözde haberdeki gibi 'İmanın taşınmasından hemen sonra' meydana gelmemiştir. Arkadaşımız 2004 yılında buraya taşınmıştır. İmam Muharrem Yolcu, köydeki tek devlet memurudur. Bu olayda kendisine iftira atılmıştır. Suçlamaları yapanlar sendikamızdan özür dilemezler ve tekzip yayınlamazlarsa, avukatlarımız aracılığıyla karşı dava açacağız” diye konuştu. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.