Türkiye Liseliler Birliği Söke’de kuruldu

Türkiye Liseliler Birliği Söke’de kuruldu

Türkiye Liseliler Birliği Söke’de kuruldu


Gerçek Gazetesi
Ali GENÇLİ
Ülke genelinde 76 ilde ve 20'ye yakın ülkede temsilcileri olan ve 80 bin civarında üyesi olan bir üniversite gençliği örgütü TGB (Türkiye Gençlik Birliği)nin liselilerden oluşan birimi olan Türkiye Liseliler Birliği, Söke"de de faaliyete geçti. 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısı ile bir araya gelerek yayınladıkları bildiride, ”Biz Atatürk"ün gösterdiği çağdaş bir Türkiye için, çalışan, araştıran, sorgulayan gençleriz. Bize emanet edilen Cumhuriyeti ve değerlerini sonsuza dek korumaya ve geliştirmeye kararlıyız.” açıklamasını yaptılar.
TLB (Türkiye Liseliler Birliği) 2013 yılında genel üye toplantısında oy birliği ile kurulmuştur. Türkiye Gençlik Birliği'nin liseli örgütlenmesi olarak kurulması kararı 19 Mayıs 2006 tarihinde 40 üniversiteden 62 öğrenci topluluğunun katılımıyla toplanmış olan Türkiye Gençlik Kurultayı'nda alınmıştır.
Sökeli liseli gençlerin yayınladığı bildiri şöyle; “Değerli Sökeliler bugün 30 Ağustos. Ülkemizin emperyalist güçler tarafından işgal edilmesi sonrasında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"ün, Anadolu halkıyla bütünleşerek tüm zor koşullara karşın, 26 Ağustosta başlayıp, 30 Ağustos"ta zaferle sonuçlanan bir mücadelenin 92. yıldönümüdür bu zafer emperyalist paylaşım savaşının ardından yoksul düşmüş bir halkın yarattığı, tarihte az görülen, bir yeniden doğuşun mücadelesidir. Bu zafer özgür, çağdaş ve mutlu yaşadığımız bugünlerin başlangıcıdır. 30 Ağustos Zafer Bayramı"nı Atatürk ilke ve devrimlerini yok sayıldığı bugünlerde daha büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Biz Atatürk"ün gösterdiği çağdaş bir Türkiye için çalışan, araştıran, sorgulayan gençleriz. Bize emanet edilen Cumhuriyeti ve değerlerini sonsuza dek korumaya ve geliştirmeye kararlıyız. Ata"mızın Gençliğe Hitabesi"nde anlamını bulan Atatürk gençliği olarak, Türkiye Gençlik Birliği çatısı altında toplandık. üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye kararlıyız. Kuruluşumuzu tamamladığımız bu anlamlı günde Söke Türkiye Liseliler Birliği çatısı altında tüm Sökeli gençleri, geleceğin çağdaş Türkiye"sini bizimle birlikte kurma mücadelesinde yanımıza çağırırken 30 Ağustos Zafer Bayramı"nı coşkuyla kutluyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.