Türkiye Yardımsevenler Derneği Aydın Şubesi üyeleri Vali Malay’ı ziyaret
AYDIN VALİSİ MUSTAFA MALAY, “TÜRKİYE'DE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNE KATILIM ORANI ÇOK DÜŞÜK”
Gerçek Gazetesi
Türkiye Yardım Sevenler Derneği Aydın Şubesi üyeleri Aydın Valisi Mustafa Malay'ı ziyaret etti. Valilik Makamında gerçekleflen ziyarete Türkiye Yardım Sevenler Derneği Şube Baflkanı Risalet Germen ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Ziyarette konuflan Şube Baflkanı Risalet Germen, derneklerinin Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulmufl köklü bir kurulufl olduğunu söyledi. Türkiye genelinde 81 ilde 156 flubeye sahip olduklarını açıklayan Germen, derneğin Aydın'da 1965 yılında faaliyetlerine baflladığına iflaret etti. 43 yıl içerisinde il merkezinde 150 üye sayısına ulafltıklarını belirten Germen, “İl genelinde üyelerimizle birlikte eğitim, çevre ve sağlık konularında önemli çalıflmalar yapıyoruz. Valiliğimiz tarafından bafllatılan ağaçlandırma seferberliği çalıflmalarına dernek olarak katkı veriyoruz. 53 üniversite öğrencimize eğitim bursu veriyoruz. 26-27 tane eğitim sponsorumuz var. Bu kiflilerin destekleriyle sosyal durumu iyi olmayan çocuklarımıza yardım ediyoruz. Bu çalıflmalarımız sırasında devlet büyüklerimizi yanımızda görmek istiyoruz. Sizlerin vereceği moral ve destekle daha iyi ifller baflaracağımıza inanıyorum” dedi.
Ülkesine hizmet etmek için kurulmufl sivil toplum örgütlerinin önemli hizmetlere imza attığına değinen Vali Mustafa Malay da, vatandaflların sıkıntılarını girmenin, sosyal ve ekonomik ihtiyaçlarla, sağlık, eğitim ve güvenlik gibi sorunları gidermenin devletin görevi olduğunu ifade etti. Devletin kurumları tarafından yapılan faaliyetlerinin yeterli olmadığına iflaret eden Vali Malay, bu konuda sivil toplum örgütlerinin katkısına ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Geliflmifl ülkelerde sivil toplum örgütlerinin devletten daha iyi ifller yapabildiğinin altını çizen Malay, “Bu ülkelerde sivil toplum örgütlerine katılım neredeyse ülke nüfusunun iki katına yaklaflmıfltır. Türkiye de ise katılım oranı nüfusun 5'te 10'da biri kadardır. Bizde neme lazımcılık var. Sizlerde evinizde oturmayı tercih edebilirdiniz. Ama bunu yapmıyorsunuz ve ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmak için çaba harcıyorsunuz. Bazı insanlar yardım edecek yer arıyorlar. Bu insanların sizlere ulaflıp, sizlerin aracılığı ile muhtaçlara ulaflabilmesi lazım. Gönüllü ve severek yapılan ifller baflarıya ulaflıyor. Gönülsüz yapılan ifller baflarıya ulaflamıyor” diye konufltu.
Yapılan konuflmaların ardından Vali Malay ve Türkiye Yardım Sevenler Derneği üyeleri birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
(iha)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.