TÜRKMEN’E YASAK, TERÖRİSTE SERBEST!

Türkiye son zamanlarda vize atağına kalktı. Suriye-Irak-Libya-Sudan gibi  Demokratik rejime sahip, gelişmiş ülkelerle vize uygulamasını karşılıklı olarak kaldırdık. Bu ülkelere vizesiz istediğiniz kadar gidebilirsiniz. Son olarak ta, 20 Milyar Dolara mal olacak “Dünya’da henüz denenmemiş bir teknolojiye sahip”  bir nükleer santral ve yine milyarlarca dolara  bitecek bir rafineri vererek, Rusya’dan da vizesiz giriş aldık. Bu ülkelerden her isteyen Türkiye’ye gelebilir ve istediği kadar kalabilir. Bu ülkelerde ne kadar işsiz, güçsüz, it, uğursuz, teröre bulaşmış militan varsa hepsi Türkiye’ye elini kolunu sallaya, sallaya girebilir.

Hepsi girer de Türkmenler giremez! Anavatan Türkiye’ye akraba ziyareti amacıyla gelmek isteyen her Türkmen vize almak zorundadır. İster Irak’tan kara yolu ile olan girişlerde, ister dünyanın dört bir yanına dağılan Türkmenler, anavatan Türkiye’ye girmek için Konsolosluklardan vize almak zorundadırlar.

Bu aptalca uygulamayı AKP Hükümeti 8 senedir ısrarla sürdürüyor. Neden mi?

Türkmenler, bu ülkenin yani Türkiye’nin özüdür. Kurtuluş Savaşı’nda dedelerimizle beraber can verdiler, kanlarını döktüler. Teröre ve teröriste asla prim vermediler. Türk’ün Bayrağını, dilini, dinini hep üstte tuttular. Türkmenler, din tüccarlarına yüz vermezler. Hepsi modern, çağdaş insanlardır.

İşte Türkmenlerin suçu, kabahati  bunlar.!!!

Türkmen kardeşlerimizin varlığını,canını, malını, namusunu, Barzani eşkıyasının peşmergelerinin insafına terk eden  AKP Hükümetinden başka ne beklenir ki?

ADIM,  ADIM  İSLAM 

CUMHURİYETİNE

Size  üç örnek vermek istiyorum. Bu gidişin sonunun ne olacağını hala anlamayanların gözlerini açması umuduyla;

*Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu, yeni yönetmelik taslağında, “Alkol ile Spor Kulüpleri arasında ilişki kurulamaz” anlayışına geçit verince çok sayıda Spor Kulübü kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Mantığa bakar mısınız?  Örnek vermek gerekirse, Efes Pilsen Yönetimi sanki, sporcularına  içki ikram ediyor! Gerçek öyle mi? Elbette değil. Efes Pilsen, Türkiye’nin 31 İlinde, 15 bin gencimize eğitim veriyor. Ayrıca Efes Pilsen Basketbol Takımı, çeşitli şampiyonlukları ile ülkemizi şerefle temsil etmiş bir kulübümüz. Bu yönetmelik böyle çıkarsa, bu kulüplerin hepsi kapanacak.

Efes  ve  Coca Cola  İçecek’in başkanı  Tuncay Özilhan  verdiği demeçte, bu kararı anlayamadığını söyleyerek, “Nereden nereye, inanamıyorum” dedi.

*Adıyaman Çelikhan İlçesinin ana girişi olan bulvara Bediüzzaman ismi verildi.

Çelikhan İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Bora; “Bediüzzaman, özgürlük timsali olduğu için bulvara ismini verdik, Belediye Meclisimiz tarihi bir karar aldı” dedi.

*Cemaatin gözde yazarı (Zaman Gazetesi) M. Türköne’yi bilirsiniz. Bu sonradan olma Profesör, 2. eşini AKP den milletvekili  yaptırdıktan sonra, Cemaatin emriyle, önce Türk Ordusuna saldırdı. Türk Ordusu’na yaptığı hakaretleri, Ermenistan’da hiçbir gazeteci yapmadı. Daha sonra Apo’yu Paşa yapalım saçmalığını yazdı. Son olarakta 19 Mayıs kutlamaları “FAŞİSTLİKTİR” dedi. Bunlar akla gelince, ağızdan kaçırılarak söylenen laflar değildir. Türk Milletinin  tüm kutsallarına,  değerlerine hakaret edip, insanları bunlara inandırmak, bilerek yaptıkları propagandadır. Yoksa, bu adamı Zaman gazetesinde  barındırırlar mı? Elbette hayır. Milli bayramlarımız bile, bu tarikat kırıntılarını rahatsız ediyor!!!

Böyle giderse, AKP sayesinde, üzerinde  “Anayasa’nın  174. Maddesi” yazan paspas’lar piyasaya çıkarsa şaşmamak lazım. Cumhuriyetin Savcılarına kolaylık olsun diye, bu maddeyi yazalım. Ne de olsa, Savcılarımız Cumhuriyeti korumanın dışında her işe bakıyorlar.

Anayasa Madde 174: Anayasa’nın  hiçbir hükmü, Türk toplumunu çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkarma ve Türkiye Cumhuriyetinin lâiklik niteliğini koruma amacını güden,aşağıda gösterilen inkılâp kanunlarının, Anayasanın halkoyu ile kabul edildiği tarihte yürürlükte bulunan hükümlerinin, Anayasaya aykırı olduğu şeklinde anlaşılmaz ve yorumlanamaz:

(Tevhidi Tedrisat Kanunu- Şapka İktibası Hk. Kanun-Tekke ve Zaviyelerle Türbelerin Seddine ve Türbedarlıklar ile bir takım ünvanların Men ve İlgasına Dair Kanun-Medeni Nikah-Beynelminel Erkam’ın kabulu Hk. Kanun-Türk Harflerinin Kabulu  ve tatbiki Hk. Kanun—Efendi, Bey, Paşa gibi Lâkap ve Unvanların kaldırıldığı Hk. Kanun-Bazı Kısvelerin  Giyilemeyeceğine Dair Kanun)

“Cumhuriyet Savcılarımızın anlayamadıkları bir bölüm varsa, çağırsınlar anlatalım.”

TAYYİP BEY ÖLÜLERDEN MEDET UMAR HALE GELDİ

AKP’ de oyun bitmez. İktidarda kalabilmek için, kim olursa olsun işbirliğine hazırdırlar. Apo’dan Barzani’ye, Berlusconi’den Sarkisyan’a, Ahmedinecat’tan Ofer’e kadar herkesle iktidar için beraber olmakta bir sakınca görmezler.

Fakat artık bunlar da para etmiyor. Düşüş başladı, hesap verme zamanı yaklaştı. Bundan böyle, Dolmabahçe Sarayı’ndaki sefalardan, o beğenmediğin hakimlerin huzuruna, tozlu adliye koridorlarına gidecek yolun ucu göründü.

Son numara ise, Tayyip Bey’i, Rahmetli Menderes ve Rahmetli Özal’ın önünde gösteren, tam sayfa gazete ilanları vermek. Bu ilanların çok büyük paralara verildiğini herkes bilir.

İlanın adı: DEMOKRASİ  YILDIZLARI

İlanı Veren: SDP “Sivil Dayanışma Platformu”

Bunlar AKP’nin   “hık deyicileri’dir”. Para kaynaklarını asla açıklamazlar. Kim olduklarını açıkça yazamazlar.

Şimdi Tayyip Bey, bu görünmez adamların desteğiyle, hakkın rahmetine kavuşmuş iki kişiyi istismar etmekten bile çekinmiyor. Korku dağları bekliyor!!!

Önceki ve Sonraki Yazılar