Türkoğlu’nun medeni cesareti

 

İlçemizde sosyal demokrat siyasetin içinde yıllardır mücadele veren, partilerin örgütlenmesinde, proje üretimlerinde, toplumsal hareketin gelişmesi ve güçlenmesinde sürekli katkıları olan Turgut Türkoğlu, Belediye Başkan adayı olabileceği sinyallerini verdi. 

 

Cumartesi günü sabahı kahvaltılı basın toplantısı ile düşüncelerini açıklayan Türkoğlu'nu siyasetle ilgilenen herkes yakınen tanır. Ben bu çıkışından dolayı, gösterdiği medeni cesaretten dolayı kutluyor, hedefine ulaşmasını diliyorum.

 

Başkan adayı olabilir mi, kendi görüşlerine uygun bir siyasi parti bulabilir mi, bulduğu siyasi parti kendini, ekibini ve adaylığını kabullenir mi bunları zaman gösterecek. Ancak, yerel seçimlere daha 18-20 ay varken, üstelik seçilmesinde büyük katkıları olduğu bir belediye başkanı görevinin başındayken ve Başkan Necdet Özekmekçi akrabası olmasına rağmen karşısına aday olarak çıktığını ıklayabilmek bile büyük bir cesaret, kendine özgüven ister.

 

Türkoğlu, adaylığını ıklarken yanında 20 civarında basın mensubu vardı, kendisi de köşe yazılarıyla zaten basının içinde olmasından dolayı, biz basın mensuplarından şimdilik Türkoğlu'na tam destek gelmiş gibi. Bakalım önümüzdeki günler diğer siyasilerden de bu konuda bir çıkış gelecek mi?

 

Şu anda önümüzdeki yerel seçimlerde AKP'den İlçe Başkanı Ali Murteza Güzelyağdöken, Belediye Meclis üyesi M. Kemal Karakaş, MHP'den Yusuf Keremit'in, CHP'den ise Necdet Özekmekçi'nin aday olabilecekleri sokakta konuşulurken ANAP-DP birleşmesi mi olur, yeni bir siyasi oluşum mu olur bakarsınız Saadet Yavuz'un da çıkma ihtimali var. Ancak, şu ana kadar ilk ciddi açıklama bir tek Turgut Türkoğlu'ndan geldi.

 

Türkoğlu'nun bu işi ciddiye aldığı daha ilk günden kendini hissettiriyor. Bir yandan mevcut belediye yönetimini eleştirirken diğer yandan da kendi projelerini, özlemindeki Söke'nin fotoğrafını yansıtıyor. Ekibiyle Söke'ye hizmet arzusu içinde olduğunu, yerel yönetimde başarılı olabilmek için ekip çalışması gerektiğinin önemini vurguluyor. Belediye yönetiminin halkla iç-içeolması gerektiğini, hizmetlerin halkın büyük kısmının desteğiyle gerçekleşmesinin şart olduğunu savunuyor. Bunların hepsinin altına ben de imzamı atarım. Ama ülkemizde siyaset yapabilmek için, biryerlere aday olabilmek için iyiniyet, projeler üretmek, dürüst bir tavır sergilemek yetmiyor. Dönen ayakoyunlarını Türkoğlu benden çok daha iyi biliyor.

 

Herşeye rağmen çıktığı bu yolda başarılı olmasını diliyor, medeni cesaretinden dolayı bir kez daha kutluyorum. 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar