TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, katıldığı nikah töreninde üretim için devl

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, katıldığı nikah töreninde üretim için devl

KARACASU ZİRAAT ODASI BAŞKANI İSA SEVİNÇ’İN KIZININ NİKÂH TÖRENİNE KATILAN ZİRAAT ODALARI GENEL BAŞKANI ŞEMSİ BAYRAKTAR, GELİN HANIMIN NİKÂH ŞAHİTLİĞİNİ YAPTI, ANCAK ÖNCESİNDE, BİR KARIŞ TOPRAĞIN DAHİ BOŞ BIRAKILMADAN ÜRETİME YÖNELİNMESİ GEREKTİĞİNE



Yılmaz Ölmez
Gerçek Gazetesi
Türkiye Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar cuma günü Aydın’a geldi.
Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman ile Aydın’a gelen Bayraktar’ı burada Ziraat Odası Başkanları karşıladı. Bayraktar’ın ilk durağı Bozdoğan ilçesi oldu. Bozdoğan Ziraat Odası’nın organize ettiği yağmur duası ve keşkek hayrına katılan Bayraktar, buradan Aydınlı Ziraat Odası Başkanlarıyla birlikte Karacasu ilçesine bağlı Güzelbeyli köyüne geçerek, Karacasu Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç’in kızının düğün törenine katıldı. Karacasu Belediye Başkanı Emin Mete, Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı ve Aydın ilçelerinin Ziraat Odası Başkanları Güzelbeyli köyünde Ayşe-İsa Sevinç çiftinin kızları Aygül ile Fatma-Turan Zelvili çiftinin oğulları Ali Zelvili’nin düğün törenine katıldı. Genç çiftin nikâhını köy muhtarı Mehmet Apaydın kıydı. Gelin hanımın nikâh şahitliğini Genel Başkan Şemsi Bayraktar yaparken, damadın nikâh şahitliğini arkadaşı Barış İrgay yaptı.
Aydın İl Genel Meclis Üyesi ve Karacasu Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç’i mutlu gününde yalnız bırakmayan Bayraktar ve diğer oda başkanları düğün evinde de bol bol tarım konuştular. Karacasu Belediye Başkanı Emin Mete, Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, Demokrat Parti Aydın Milletvekili adayı Arif Gürdal, Söke Ziraat Odası Başkanı Muhsin Örnek, Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Rıza Arslan, Bozdoğan Ziraat Odası Başkanı Ali Erkut, İncirliova Ziraat Odası Başkanı İhsan Ayaydın, Germencik Ziraat Odası Başkanı Ali Arslan, Çine Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bal, Karpuzlu Ziraat Odası Başkanı Cavit Yetiştirici, Yenipazar Ziraat Odası Başkanı Saim Ulutaş, Kuyucak Ziraat Odası Başkanı Kemal Emir, Sultanhisar Ziraat Odası Başkanı Erdinç Çeliksoy ve Köşk Ziraat Odası Başkanı Metin Kaymakçı düğün törenine katıldılar. Düğün yemeği esnasında da tarım konuşan oda başkanları Genel Başkan Bayraktar’dan miting istediler. Bayraktar, bazı oda başkanlarının miting isteğine şimdilik sıcak bakmadığını söylerken, “Koskoca bir çığ dağdan yuvarlanıyor ama hiç kimse bunun farkında değil. Biz tüm olumsuzluklara rağmen mitingden yana değiliz. İsteklerimizi Başbakan ve Bakanlara bizzat anlatacağız” dedi. Tarım sektörünün dünyada hızla yükselen bir değer olduğunu vurgulayan Bayraktar, “Artık dünyada hayvan fosillerinden akaryakıt üretimi tarihe karışıyor. Önümüzdeki süreçte tarım ürünleri akaryakıt üretiminde birinci tercih olacak. Pamuk, buğday, mısır, kanola ve ayçiçeği üretimine ağırlık vermeliyiz. Hem akaryakıt hem de üreteceğimiz bu ürünler sayesinde hem gıda üretiminde, hem de akaryakıt hammaddesi üretiminde dünyadaki pazar payımızı almamız gerekmektedir. Dünya akaryakıt ve gıda üretimine büyük ihtiyaç duyacaktır. Türkiye’de bu avantajı iyi değerlendirmeli ve üretime yönelmeli. Fakat hızla kuraklık yaşıyoruz. Bunun içinde bazı tedbirler almalıyız. Bunun başında da basınçlı sulama sistemi ve damlama sulama sistemi geliyor. Bu sulama sistemini hızla yaygınlaştırmalıyız. Barajlar ve göletler hızla tamamlanmalı ve üretici su bilincine ulaştırılmalı. Ayrıca elektrik sayaçlarının kapalı olduğunu görüyoruz. Elektrik borçlarını yeniden yapılandırarak sayaçları açmalıyız. Aydın tarımı için olmazsa olmazların başında Çine Barajı ve İkizdere Barajı gelmektedir. Çine Barajı ve diğer barajlarımızda hızla tamamlanmalı ve su kaynaklarımız bilinçli şekilde kullanılmalı. Su ile birlikte üretime de yönelmeliyiz. Bunun içinde devlet desteği şarttır. Prim uygulaması yapılmalıdır. Üreticilerimize destek olurken maliyetlerinde aşağıya çekilmesi gerekir. Mazot ve gübre fiyatları arttı. Üretimi artırıcı unsurun başında unutulmamalıdır ki prim gelmektedir. Dünya da prim sistemi en yüksek düzeyde uygulanmaktadır. Ülkemizde bir karış toprağı dahi boş bırakma gibi lüksümüz olmamalı. Her karışında üretim olmalı. Bunu da desteklemelerle sağlayabilirsiniz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.