Uğur Mumcu ve Demokrasi Şehitleri anılıyor

Uğur Mumcu ve Demokrasi Şehitleri anılıyor

Uğur Mumcu ve Demokrasi Şehitleri anılıyor

Arif Akçay
Gerçek Gazetesi
*Söke CHP VE ADD basın açıklamalarıyla Mumcu'yu andı
*Söke Emek Sanat ve Kültür Platformu'nun etkinlikleri sürüyor
Gazeteci-yazar Uğur Mumcu katledilişinin ondördüncü yıldönümünde dün Söke'de de değişik etkinliklerle anıldı.
Söke'de ilk olarak Atatürkçü Düşünce Derneği Söke Şubesi adına Şube Başkanı Asuman Kaftan ile Sayman Makbule Erdoğan bir açıklama yaptılar. Ardından saat 10.30'da Cumhuriyet Halk Partisi Söke İlçe Örgütü yöneticileri ve üyeleri toplu halde Atatürk Anıtına çelenk sunarak saygı duruşunda bulundular, İlçe Başkanı Erkan Polat bir açıklama yaparak Uğur Mumcu'nun Atatürkçü, laik, demokrat bir Türkiye'yi savunduğu gerekçesiyle katledildiğini vurguladı.
Saat 12.00'de ÇYDD, ADD, DİSK, BES, SES, Eğitim-Sen ve Hacı Bektaş Veli Derneği Söke Şubelerinin oluşturduğu Söke Emek Sanat ve Kültür Platformu mensupları Cumhuriyet Alanı'nındaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunarak saygı duruşunda bulundular. Grup mensupları buradaki programdan sonra Uğur Mumcu parkına geçtiler. Uğur Mumcu parkında da demokrasi uğruna şehit olanların anısına saygı duruşu yapıldıktan sonra, basın açıklaması yapıldı, türküler söylendi. Dün akşam saat 20.00 sıralarında da Söke Belediyesi Recep Yazıcıoğlu kültür salonunda ÇYDD Gençlik Kolları anma etkinliği düzenledi. Etkinlikler kapsamında bu akşam da Belediye Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonu"nda Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Görevlilerinden Doç.Dr. Ruhi Sarpkaya'nın katılımıyla "tam bağımsızlık bilinci ve Uğur Mumcu" konulu bir panel gerçekleştirilecek. CHP ilçe Başkanı Erkan Polat yaptığı açıklamasında özetle, "Atatürkçü, laik, cumhuriyetçi, demokrat bir Türkiye'nin yılmaz savunucusu, devrimci, hep emekten yana olan, hep araştıran ve sorgulayan Uğur Mumcu 24 Ocak 1993 günü otomobiline konan bir bomba ile inandığı değerler uğruna öldürüldü. Ölümünden sonra eşi ve çocukları tarafından bir vakıf kurularak yeni araştırmacı gazeteciler yetiştirmek için hizmet üretmektedir. Mumcu'nun düşüncelerinin gelecek kuşakları da aydınlatacağını biliyoruz. Düşünenlerin öldürülmemesi, öldürülenlerin unutulmaması en büyük dileğimizdir" dedi
ADD Söke Şubesi adına Başkan Asuman Kaftan tarafından yapılan açıklamada özetle; "Yobazların, kaçakçıların, hırsızların, sömürücülerin korkulu rüyası olan, Cumhuriyet ve Atatürk'ü tüm ilkeleriyle benimseyip savunan Mumcu, din maskesi altında Türkiye'yi emperyalizme teslim etmek isteyenlerin gerçek yüzünü sergiledi. Emperyalizmin mafya aracılığıyla Türkiye'ye silah soktuğu, silahların terörü körüklediğini kanıtlarıyla gözler önüne serdi. Uğur Mumcu aracına konan bir bomba ile öldürüldü. O günden bu yana hükümetler kuruldu, hükümetler bozuldu, başbakanlar, içişleri bakanları geldi, geçti,ancak Uğur Mumcu cinayeti aydınlatılamadı. Mumcu'yu unutmayacak, unutturmayacağız" dedi.
Platform sözcüsü Nimet İncedal yaptığı açıklamasında özetle,"Uğur Mumcu, bu milletin uyanmasında öncü ve örnek olan araştırmacı gazeteciliği, idealizmi, silah ve uyuşturucu teröristlerinin, çağdaş ve çağdışı yobazların, rantiye peşinde koşan kimi medyanın, satılık "köşe" ve "kalemler"in arasından sıyrılıp, günümüzde de aydınlık yolunda örneklerini ve yol göstericililiğini sürdürüyor. Türk ulusunun insan onuruna yakışır bir dünyada yaşaması amacıyla, kişiliğinden ödün vermeden mücadele eden, Atatürk ve devrimlerinin yılmaz savunucusu, ilerici, yutsever, demokrat, aydın ve yürekli gazeteci Uğur Mumcu'nun katledilmesini bir kez daha şiddetle kınıyoruz. Yaşadığımız olaylar, onu haklı çıkardıkça Uğur Mumcu'yu daha iyi anlıyoruz. Anısı önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.