UNUTMAK BİZİM FITRATIMIZDA VAR


*  Cumhuriyet’e dil uzattılar, TC’yi kaldırmaya cüret ettiler,  Atatürk büstlerini parçaladılar, Genel Kurmay Başkanını yargıladılar, tutukladılar, Adaleti kuşa çevirdiler, medyayı tek ses haline getirdiler, Cumhuriyete ait tüm kuruluşları yandaşlara peşkeş çektiler, düzmece davalar, sahte delillerle suçsuz insanları cezaevlerinde çürüttüler… Biz unuttuk!
*  Hırsızlıklar, yolsuzluklar, rüşvet ilişkileri tapelere düştü, iddiaların üstüne yürüyen savcılar sürüldü, işsizlik çığ gibi büyüdü, üretim sıfırlandı, soframızdan her gün bir dilim ekmek eksildi, nüfusun yarısı muhtaç duruma düşürüldü, madencilerimiz göz göre göre ölüme gönderildi, ölümleri protesto edenler toplumun gözü önünde tekmelendi… Biz unuttuk!
*   Doğa katledildi, ormanlar yağmalandı, insanlarımız nedensiz kirli bir savaşın içinde yaşamlarını yitirdi, katliam gibi trafik kazalarında insanlar öldü, rüşvet alan, yolsuzluk yapan bakanların Yüce Divana gönderilmesi engellendi, rüşvet paraları faizleriyle geri ödendi… Biz unuttuk!
*  Eğitim yaz boz tahtasına çevrildi, suçlular cezaevlerinden salıverildi, sahte çürük  raporlar uydurularak, askerlik paralı yapılarak, varsıllar askerlik yapmaktan kurtulurken, gariban çocukları sınır boylarına davul zurnayla uğurlandı, tabutlarla geri döndü… Biz unuttuk!
*  Hukukun canına okudular, millete küfredenlerin vergi borçları silindi, kendi yoksullarımız yetmezmiş gibi Suriyeliler başımıza musallat edildi, devlet okulları bakımsızlıktan dökülürken, özel okullara milyarlar aktarıldı… Biz unuttuk!
*  Üç kuruşluk emekli maaşlarından, ay sonu bile zor gelirken bir çok uydurma kesintiler yaptılar, bugün ak dediklerine yarın kara dediler, insanları kandırmak için dini siyasete alet ettiler, patronlar daha çok kazansınlar diye iş kazalarında onlarca insan can verdi… Biz unuttuk!
*  İstanbul’un göbeğinde bir avuç yeşilliğin yok edilerek, yandaşlara peşkeş çekilmesine direnen gençleri yaraladılar, sakat bıraktılar, katlettiler, kasıtlı ayak oyunlarıyla dolar  zenginleri yarattılar, gencecik kızlarımız sapıklarca katledildi, bir çok kadın şiddete maruz kaldı, öldürüldü… Biz unuttuk!
* Yedi Haziran’da sandığa gittik, demokrasinin gereği yerine getirileceğine, ülke düzlüğe çıkarılacağına, yolsuzlukların üzerine gidileceğine, oylarımız yok sayılarak, üç-beş kişinin ikbali için; milletle oyun oynar gibi gereksiz bir seçim icat ettiler, birden bire ülke baştan başa kan gölüne döndü, göz yaşına boğuldu, Anadolu ağlayan ana doldu…Unuttuk!
* Ve Ankara… Herkes kendine bir pay çıkarma yarışında… Ateş düştüğü yerlerde alev alev yanıyor… Canlarımız gitti…Canımız yanıyor… Ama uzun sürmez, bunu da unutacağız ! Çünkü Unutmak bizim fıtratımızda var…
Ne dersiniz?

Önceki ve Sonraki Yazılar