Üretici Kayıt Belgesi olmayanlar artık tezgah açamayacak

Üretici Kayıt Belgesi olmayanlar artık tezgah açamayacak

Üretici Kayıt Belgesi olmayanlar artık tezgah açamayacak


Gerçek Gazetesi
Murat TAN
Söke Çayı köprü başında sergi açan üreticilere, üretici kayıt belgesi zorunluluğu getirildi. Üreticiler, 17 parsele bölünen numaralandırılmış noktalarda sadece kendi ürettiği ürünleri satışa sunabilecekler.
Söke Belediyesi"nce başlatılan uygulama ile üreticiler için halen kayıt sürerken şu ana kadar 25 üreticinin başvuruda bulunduğu öğrenildi ve Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran"ın talimatıyla üreticilerin tezgah açacağı noktalar geçtiğimiz günlerde bakımdan geçirilerek yeniden düzenlendi.
Konuya ilişkin açıklamada bulunan Başkan Toyran, uygulama ile üretici olmayanların kayıt dışı tezgah açmalarının önüne geçmeyi amaçladıklarını ve böylelikle hem üreticinin hem de esnafın çıkarlarını gözettiklerini belirtti.
Öte yandan ilerleyen günlerde başvuruları kabul edilen üreticiler için Söke Belediyesi Encümen Toplantısı"nda sembolik işgaliye bedelleri de belirlenecek.
Uygulamadan memnun olduklarını belirten üreticiler,sergi açtıkları yerleri düzenlemeden geçirdiği için Başkan Toyran"a teşekkür ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.