Vatandaşın dediklerini yaparız

Vatandaşın dediklerini yaparız

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısına, Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne tahsis edilen spor tesisleri nin geri alması damga vurdu. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu, “2013 yılında 10 yıllığına tahsis edilen Efeler Mimar Si

Aydın Büyükşehir Belediye (BŞB) Meclisi Eylül ayı ilk oturumu Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu başkanlığında salı günü yapıldı. Aydın Büyük Şehir Belediyesi Meclis Salonu'nda, gerçekleştirilen oturuma mazeret gösteren üyelerden, Mesut Özakcan, Mehmet Yavaş, Haluk Alıcık, Gülşah Aydın, Ziya Aksüt, Gürdal Yüzügüler mazeretleri nedeniyle katılmadı.
Toplam 22 maddeyi görüşülürken, Aydın BŞB Meclisi tarafından görüşülen maddeler ilgili komisyonlarca görüşülmek üzere havale edildi. Meclis, Eylül ayı ikinci oturumunun Perşembe günü saat 16:00 "da yapılması kararı aldı.
Oturuma 14 Ağustos tarihli meclis toplantısına ait karar özetlerinin okunması ile başlandı. 9 gündem maddesi, 10 gündem dışı madde, 3 adet divana sunulan önerge görüşüldü.
İYİ KORUNAMADIĞI İÇİN TESİSLER GERİ ALINDI
Efeler İlçesi Mimar Sinan Mahallesi"nde bulunan Hüseyin Aksu Spor Tesisleri ile Efeler İlçesi Efeler Mahallesi Aydın Bulvarı'nda bulunan yüzme havuzu tesisleri korunamadığı gerekçesiyle geri alma kararı aldı. 3 Eylül 2012 tarihinde 10 yıllığına, Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne tahsis edilen tesislerin geri alınması gerekçesinde "1yıl boyunca hiçbir bakım yapılmadığı gibi, bu alanların zamanla mekansız kişilerin barınağı haline gelmiştir ve bu kişilerce tesislerde çok ağır hasarlar oluşturulmuştur. Son olarak bu kişilerce tesislerde yangın çıkartılmış ve tesisler kullanılamaz hale getirilmiştir" denildi.
ATAMASI YAPILAN DAİRE MÜDÜRLERİ AÇIKLANDI
Ataması yapılan Daire Müdürlerinin isimleri meclis üyelerine okunrken, Ataması gerçekleşenler müdürler ve isimleri ise şöyle:
Önder Yeğen Genel Sekreter, Pınar Gülmez Ağırbaş Etüt ve Projeler Daire Başkan Vekili, Tülay Küçükerol Kent Estetiği Daire Başkanı, Zafer Yurtsever Emlak ve İstimlak Daire Başkan Vekili, Ayla Sert İletişim Şube Müdürvekili, Babür Arslantaş İnsan Kaynakları Şube Müdürü, Ahmet Karaca Otogar Şube Müdürvekili, Savaş Koç Yapı Kontrol Şube Müdürvekili, Ufuk Serdar Özmen Alt Yapı Kontrol Şube Müdürvekili, Mehmet Berberoğlu Kent Estetiği Şube Müdürvekili, Ferhat Acar UKOME Şube Müdürvekili, Alaattin Özçelik Destek Hizmetleri Dairesi Başkan Vekili.
VATANDAŞIN DEDİKLERİNİ YAPARIZ
Son günlerde tartışma konusu olan Fatih Mahallesi Kapalı Pazaryeri'nin durumu hakkında da açıklama yapan başkan Çerçioğlu, “Aydın Belediye Meclisi olarak 3 yıl önce Perşembe ve Cuma pazarlarının iptal edilerek yeri değişmesi için karar aldık. Bu konuda vatandaşlarımızdan 3 bin 500"e yakın imza ulaştırıldı. Pazarcı esnafı ve vatandaşlarımız pazaryerinin değişmesini istemedikleri için pazaryerlerinde yapılacak değişiklikten vazgeçtik. Vatandaşlarımız ve pazarcı esnafımız her iki pazarın kapatılarak Fatih Kapalı Pazaryeri"ne taşınmasını istiyorlarsa dediklerini yaparız.” dedi.
Vatandaşlar ve esnaf istemediğine göre böyle bir tasarrufta bulunmalarının söz konusu olmadığını söyleyen Başkan Çerçioğlu, gündemi meşgul eden Fatih Kapalı Pazaryeri'ne kömür dökme işinin süreceğini söyledi. Fatih Kapalı Pazar yeri Aydın BŞB"nin malı olduğunu söyleyen başkan Çerçioğlu, “Buraya kömür dökmeyeye devam edeceğiz. Çünkü mal da bizim mülk de bizim” diyerek tartışmalara son noktayı koydu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.