Yalancı bahara kanıp geldiler, ancak üşüdüler
Son 2 yıldır Mart ayının sıcak geçmesi sıcak Arap ülkelerinden ülkemize göç eden göçmen kuşların erken gelmelerine yol açtı.
Yılmaz Ölmez
Gerçek Gazetesi
Son 2 yıldır Mart ayının sıcak geçmesi sıcak Arap ülkelerinden ülkemize göç eden göçmen kuşların erken gelmelerine yol açtı.
Aydın ilinde leyleklerin en uğrak yerleri ise sulak alanlar oluyor. Bunların başında da Germencik ilçesine bağlı Karaağaçlı geliyor. Karaağaçlı köyünde hemen hemen her evin çatısında leylek yuvası görmek mümkün. Bugünlerde de Karaağaçlı’nın yazlıkçıları gelmeye başladılar. Köy sakinleri ise onlarla iç içe olmaktan memnunlar. Mart ayı içerisinde gelmeye başlayan leyleklerin Ağustos ayının ortalarında topluca köylerini terk ettikleri söylüyorlar. Fakat ilginç tespitlerinin de olduğunu belirtmeden geçmiyorlar. Ana leyleğin bakabileceği kadar yavru beslediğini söyleyen Köy sakinleri, ”Mart ayı içerisinde gelmeye başlayan leylekler Ağustos ortasında topluca köyü terk ediyorlar. Bölgemiz sulak olduğu için köyümüzü tercih ediyorlar. Ayrıca onlara taş atmak ve kovalamak yasak. O nedenle gönül rahatlığıyla gelip gidiyorlar. En ilginci ise aile planlamalarıdır. Ana leylek besleyebileceği kadar yavruyu yuvada tutuyor. Özürlü yâda cılız olanları asla yuvada tutmazlar ve aşağıya atarlar. Yaz boyunca en fazla 2 yâda 3 tane yavru büyütürler” dediler.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.