Yurt çapında Türkiye Sevdası esiyor

 

 

(TÜRKİYE SEVDASI PROJESİ İLİMİZDE DE UYGULANACAK) 

Türkiye'nin, illerimiz ve ilçelerinin özelliklerini, güzelliklerini şiirlerle aksettirmek; aşık, ozan, şair, şiir yorumcusu, bestekâr, ressam, karikatürist, fotoğrafçı, ses ve saz sanatçısı şiir dostlarının katkılarıyla Hikmet Okuyar öncülüğünde ilginç ve ciddi bir PROJE çalışması oluşturarak Türkiye okuyor kampanyası  kapsamında ''OKUYAR'' diyerek sanatseverlerin beğenisine sunulan TÜRKİYE SEVDASI'nın 336. Tanıtımı; 15-25 Mayıs 2008 Tarihleri arasında Nevşehir ve İlçeleri'nde yapıldı.  

 SÜSİYAD Başkanı Şair Hikmet OKUYAR imzalı Tanıtım Turizm Kültür Sanat Eseri TÜRKİYE SEVDASI'nın 336.Tanıtımını; ÜRGÜP FM Yönetim Kurulu Başkanı, Genel Müdürü, Şair, Şiir Yorumcusu ve Şiir Programları Sunucusu Ayşe PASLANMAZ tarafından gerçekleştirildi.  

Kamu yöneticilerine, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcilerine, İlçe Kütüphanelerine ve NEVŞEHİRLİ şiir dostlarına Türkiye Sevdası armağan ederek tanıtım yapan Ayşe PASLANMAZ; projede Nevşehirli aşık, ozan, şair, şiir yorumcusu ve şiir dostlarının projede daha çok yer almalarını istedi. Ayşe PASLANMAZ; Türkiye Sevdası 710 sayfalık tek kitap oluncaya kadar projede yer alan isimlerle birlikte tanıtımların süreceğini söyledi.

Dağların ve Çobanların Şairi, Proje Üreten ve Uygulayan Şair, Düşündüklerin Yaşayan ve Yaşatan Şair, Dünyada İlk Defa Dağ başında Şiir Sergisi Açan Şair, Şiiri Sevdiren Şair, ''Aşıklık, ozanlık, şairlik ve Şiir Yorumculuğu; özel yetenek, bilgi, beceri ve yoğun emek isteyen ciddi ve saygın bir meslektir'' tezini şiir atölyelerinde TEZ olarak savunan İlesam Üyesi, Şüsiyad Başkanı Hikmet OKUYAR; 13 Haziran 2008 Tarihinde Namık KEMAL Evinde şiir sohbeti yaptı; Tekirdağ Vilayet Meydanı'nda Namık KEMAL anısına ve TÜRKİYE SEVDASI adına İMZA GÜNÜ düzenledi. Namık KEMAL'in doğup büyüdüğü, şiir yazıp okuduğu mekânlarda, meydanlarda aynı coşkuyu yaşamanın ve yaşatmanın arzusuyla ve ''TEKİRDAĞ OKUYOR'' kampanyasına ''OKUYAR'' diyerek yapılmak istenen yüzde yüz katkı için Namık KEMAL anısına TÜRKİYE SEVDASI adına tertiplenen imza gününde;

Medya mensuplarına, öğrencilere, öğretmenlere, saz ve ses sanatçılarına, folklörcülere, kamu ve özel sektör yöneticilerine ve çalışanlarına, Tekirdağlı Kadınlar Birliği mensuplarına, Atatürkçü Düşünce Derneği Yöneticilerine, simitçilere, ayakkabı boyacılarına, etkinlik hakında bigi verildi. Namık Kemal şiirlerinden ve Türkiye Sevdası'ndaki Tekirdağ şiirlerinden örnekler okundu. Çok özel meraklılara ve şiir ile yakından ilgilenenlere ve Namık Kemal hayranlarına Hikmet OKUYAR imzalı tanıtım turizm kültür sanat eseri Türkiye Sevdası ARMAĞAN olarak verildi. Türkiye Sevdası'na tanıtım anlamında çok özel katkılar sağlayan Tekirdağlı Eğitimci Şair Ressam, Şiir Yorumcusu Belkıs Yıldız ERK, Gazeteci Şair Şiir Yorumcusu Z. Neslihan DEMİRALP, ''Şiiri Sevelim Sevdirelim'' kampanyalarının destekçisi Şiir seven Şennur BULUT, Şair ve Fotoğraf Sanatçısı Emine SONAL ile Şiir Yorumcusu Şair Atakan ŞENİZ'e TEŞEKKÜR BELGESİ verildi. Türkiye Sevdası armağan edildi. Tanıtımlarla çok derinlemesine ilgilenemeyenlere de yine Hikmet Okuyar imzalı ŞAİRLER TEKİRDAĞ'DA BULUŞTULAR'' isimli eser binlerce çoğaltılmış olarak dağıtıldı ve dağıttırıldı. 

İmza Günü sonrasında Namık Kemal Evi'nin bahçesinde bir açıklama yapan Süsiyad Başkanı Hikmet Okuyar; ''Kültür Sanat etkinliklerinden sorumlu Tekirdağ Vali Yardımcısı'nın şahsında tüm kültür sanat dostlarına teşekkür ediyorum. 44. Tekirdağ Kiraz Festivali ortamında, Atatürk'ün övgüyle bahsettiği şehirde ve vatan şairi olarak ün yapmış bir şiir ve edebiyat üstadının soluklandığı havayı teneffüs ederek şiir adına kültür sanat adına ve TÜRKİYE SEVDASI adına etkinlik yapmak HAKİKATEN çok güzel bir duygu. Tıpkı aşıkların şairlerin şiir yorumcularının PİRİ dünyaca ünlü ABDİ BEĞ'in yaşadığı, ŞENİNKARAHİSAR'da yaşanan coşkulu 7 GÜN 7 GECE ŞEBİNKALE ŞENLİKLERİ ve ŞEBİNKARAHİSAR ŞİİR AKŞAMLARI etkinliklerinde yaşanan gizemli duygu gibi. Türkiye Sevdası'nda adı geçen eser ve isim sahibi tüm şiir dostlarıyla bu mânâlı imza gününün ve tanıtımın coşkusunu en kalbi duygularla paylaşıyorum. Türkiye Sevdası'nın tanıtım sayfalarında daha çok Tekirdağlı şiir dostunun yer almasını istiyorum. Bu etkinliği yakından uzaktan izleyen ajans medya site mensupları ile özel haber arşivcilerini saygıyla selamlıyorum'' dedi, 

Okuyar, Tekirdağ'daki Türkiye Sevdası tanıtımının sürekli olarak 17 Haziran 2008 Tarihine kadar devam etti. ESER 710 sayfa ALANINDA TEK KAYNAK KİTAP oluncaya kadar da çok özel şiir dostları tarafından destekleneceğini bildirdi. 

HİKMET OKUYAR imzalı Tanıtım Turizm Kültür Sanat Eseri Türkiye Sevdası; ''TEKİRDAĞ OKUYOR'' kampanyasına ''OKUYAR'' diyerek yüzde yüz katkı ve 44. Tekirdağ Kiraz Festivali etkinliklerine destek doğrudan destek amacıyla ARMAĞAN olarak verildi. Yine Hikmet Okuyar imzalı ''ŞAİRLER TEKİRDAĞ'DA BULUŞTULAR'' isimli şaheser; meydan, cadde sokak, park ve bahçeler ile Namık Kemal Evi'nde ve çevresinde binlerce çoğalttırılarak şiir seven Tekirdağ’lılara hediye edildi. Hikmet Okuyar, Mehmet Nuri PARMAKSIZ ve Espiyeli Muhsin AKTAŞ başta olmak üzere şairler şölenine katılanlarla selamlaştı ve Türkiye Sevdası isimli PROJE çakışmaları hakkında bilgi verdi ve ESER ile ilgili tanıtımlara katkı sağlanmasını istedi. Şüsiyad Başkanı Hikmet OKUYAR; 13-17.06.2008 Tarihleri arasında Tekirdağ ve ilçelerinde gerçekleştirdiği İMZA GÜNÜ TANITIM VE ŞİİR SOHBETLERİNDE üniversite lise ve ilköğretim okulu öğrencilerinin ilgilerinden çok duygulandığını bildirdi.

Geçtiğimiz hafta  Tekirdağ’da tanıtımı yapılan proje Çankırı’da ve ilçemizde yapılacak. İleri bir tarihte yapılması planlanan  çalışma için, ilçemizi temsilen bu sorumluluğu ben deniz üstlendim. Bu nedenle  ilimiz AYDIN ve İLÇELERİNİ anlatan eserlerin toplanıp TÜRKİYE SEVDASI isimli proje içine alınarak 710 sayfalık TÜRKİYE SEVDASI adlı kitap da yerini almasına olanak sağlamış olacağız.

Önceki ve Sonraki Yazılar