Eyvah Söke yandı...

Eyvah Söke yandı...

 

Sökeli çiftçimiz kaç gündür suyla yatıp, suyla kalkıyor. Rüyasında bile Menderes’ten, ana tahliye kanalından şarıl şarıl tertemiz suların aktığını, kurduğu tribünlerle pamuğunu sulayıp dekarda 400-500 kg. pamuk hasat ettiği ve ürününü iyi fiyata sattığını görüp, uykusundan uyanırken yine susuzluk gerçeğinin devam ettiğini farkedip, eyvah halimiz ne olacak diye uyanıyor. 

 

Sorun gerçekten çok ciddi, hem de dün eylem yapacak, hatta bu eylemleri arkası kesilmeden sürdürebilecek kadar ciddi. Bu saatten sonra ne yapılır, ova nasıl kurtulur, çiftçinin mağduriyeti nasıl en az seviyeye çekilir, her birlikte bunu düşünüp, ona göre tedbirler almak şart. Ama, mutlaka şart.

 

Önceki gün TARİŞ 131 No.lu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi eski başkanı, Balat Köyü Muhtarı Süleyman Semerci ile konuşuyoruz, Semerci, “Söke’nin bugün en önemli sorunu su, siyasiler köy köy, kapı kapı dolaşıyor, oy istiyor ancak çiftçi seçim değil, geçim derdinde. Eğer sıkıntı böyle giderse kan gövdeyi götürebilir, çok şeyler olabilir. Birçok çiftçi batınca Söke ekonomisi tamamen çökebilir. Aydın’da 8 milletvekili var. Yedisi doğu bölgesi için çalışıyor. Herkes Söke’yi gözden çıkarmış. İktidarı arkasında hisseden Koçarlı Sulama Birliği Başkanı küstahça davranıp, Söke ekibine hakaret edebiliyor” diyor.

 

Ege Çiftçiler Derneği Başkanı Hulusi Tanman gerek sohbetlerimizde, gerekse yaptığı açıklamalarda “Artık palavra zamanı geçti, suyun Söke regülatörüne kesintisiz gelmesini takip etmeliyiz” derken, Söke Sulama Birliği ve Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi’nin hemen hemen hergün gerek Valimiz Mustafa Malay’a, DSİ 21. Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap’a konuyu aktarıp, daha önce kağıt üzerinde paylaştırılan miktarda suyun Söke regülatörüne gelmesini sağlamak için verdiği mücadeleyi görüyor ve yakından biliyoruz.

 

Siz bu yazıyı okurken, Koçarlı Ovası rotasyon gereği cumartesi gece saat 24.00’den itibaren bütün motopomlarını kapatmış, su Söke regülatörüne doğru yeterli miktarda akmaya başlamış olmasını umuyorum. İçinizin huzur ve suyunuzun bol olmasını diliyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar