GÜNDEM

Kıymetli Dostlar,
31 Ekim 2011 itibarıyla Avrupa Birliği sürecimizde en anlamlı faslı, dayanışma faslını açmış olduk.
Avrupa Birliği Van’da yaşanan deprem nedeniyle gerçekten de Türk halkıyla anlamlı bir duygu birlikteliği sergiledi ve başından itibaren son derece duyarlı bir yaklaşım gösterdi.
AB Komisyonu’nun, arama kurtarma ekibi ve uydu bilgi desteğinin yanı sıra, deprem sonrası yaraların hızla sarılması için 4 milyon Avro, yani yaklaşık 10 milyon TL tutarında maddi yardımda bulunması milletimiz tarafından her zaman şükranla hatırlanacak bir dayanışma örneği olmuştur.
Avrupalı dostlarımızın deprem dolayısıyla gösterdikleri bu dayanışmanın Türkiye’nin AB üyelik müzakerelerinde de yeni bir başlangıca vesile olacağına inanıyoruz. 21’inci yüzyılın tarihe insanlık depremleriyle geçmesini istemiyorsak bu birlikteliğe hep beraber sahip çıkmamız ve bunu ileriye taşımamız gerekiyor.
Türkiye ve Türk insanı bulunduğu her yere sevgi, barış ve kardeşlik götürmüştür.
Avrupa’da yaşayan ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ifadesiyle, ‘Türkiye’nin Avrupa Birliği’ndeki üyeleri’ olan yaklaşık 5 milyon Türk vatandaşı Türkiye’nin bu sevgi ve hoşgörü mesajlarının temsilcisidir.
Türkiye’den Almanya’ya göçün 50. yılında Sayın Başbakanımıza refakaten bulunduğumuz Almanya’da bir kez daha gurbetçilerimizle bu ortak mesajımızın coşkusunu paylaşacağız. 50 yıldır Almanya’nın ekonomisine, kalkınmasına, kültürel zenginliğine ve demokrasisine önemli katkılar yapan, her alanda önemli başarı hikayeleri yazan Türk toplumu için artık entegrasyon tartışmalarının ötesine geçip “katılım eşitliği”ni konuşmanın vakti gelmiştir.
Sevginin, dostluğun, yardımlaşma ve dayanışmanın zirveye çıktığı mübarek Kurban Bayramını tebrik ediyor, Bayramın tüm insanlığın barış ve saadetine vesile olmasını diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar