İl Genel Meclisi Adaylıkları kızıştı

 

 

Belediye Başkan adaylarının seçiminde yaşanan durgun seçim havası, İl Genel Meclisi adaylarının belirlenmesinde alev aldı.

Bu ayın 17’sinde kesinleşmesi beklenen İl Genel Meclisi aday belirlemeleri, partilerin yönetimlerinde ateşli ve hararetli tartışmalar sonucunda belirlenmektedir. Hatta bazı partilerde sıralamalarda yaşanan olumsuzluklardan dolayı adaylık müracaatlarından vazgeçenler dahi olmaktadır. Bu konuda ilkler CHP’de yaşandı. Bilindiği üzere CHP’den İl Genel Meclisi adayı olan  Halil İbrahim Nizam  dördüncü sıraya yerleştirildiği için  adaylıktan çekilme dilekçesini vermişti.

DP’den de bu yönde rahatsızlıkların yaşandığı da duyulmaktadır. AKP’de ve MHP’de durum değişik değil. İki gün daha bekleyip göreceğiz.

İl Genel Meclisi  Üyelikleri için görüştüğümüz partili yetkililerinin konuşmalarından, kendi partilerinin iddialı olduklarını söylemekteseler de, bu  gayet normal bir düşünce. Seçimlere giren her parti iddialıdır tabi ki.

En iddialı konuşan partililer de CHP’liler. Kamu oyu yoklamalarında 2-2-1 şeklindeki dağılımın büyük ihtimalle olacağı belirtilirken, CHP’liler 5-0 çalıştıklarını belirtiyorlar.

Hatta bu konuda yemeğine iddiaya bile girenler var. CHP yetkilisinin en az üç çıkaracağız iddiasına  karşılık iki çıkaracaksınız; hatta çıkaracağınız ikinci üyeniz de şu anda görev yapan hocanızın sevilen hatırına olacak diyenler de az değil.

Ayın 17’sinde hangi partinin kesin olarak kaç İl Genel Meclisi üyesi çıkarabileceği, aşağı yukarı görülecektir. Bakalım iddiaları beş sıfır deyip de üç çıkaracağımız diyenler mi, yoksa iki yaparsınız diyenler mi kazanacak, göreceğiz.

Basın olarak bizim düşüncemiz yapılan genel seçimlerin sonuçlarına göre düşünürsek, 2,1,1,1 olacağı şimdiden tahmin edilecek en doğru tahmin olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar