İlim ve İrfan Ordusu’nun Vefakar ve Cefakar Değerli Öğretmenlerimiz

 

 

24 Kasım öğretmenler gününü en içten ve samimi duygularla bu mutlu gününüzü kutlar ömür boyu sağlık, mutluluk ve başarılarınızın devamını dilerim.

Türk milleti ordusuna ve öğretmen camiasına sevgi saygı ve minnet borçludur.

Türk ordusu nasıl ki vatanın bölünmez bütünlüğünü koruyucu kuvvet ise öğretmenlerimiz de devletimizi ayakta tutan kıymetli yöneticilerin mimarıdır.

Öğretmenlerimizin çok ağır görevleri vardır. Millet olarak kendi evlatlarımızı layıkıyla yetiştirmeden okula gönderdiğimiz zaman evlatlarımızın hayatta başarılı olmaları için her türlü görevi kendilerine verirken onların hayatta eğitimden başka hiçbir derlterine, sıkıntılarına ortak olmayı aklımızdan geçirmeyiz.

Ben şahsen gerek belediye başkanlığım zamanında gerekse 33 yıllık ticaret borsası yönetici ve başkanı olduğum yıllarda milli eğitim camiasına yaptığım yardımlardan ve azami desteğimden dolayı müsterihim. Her yıl yoksul ve ihtiyaç sahibi okullara bu günün para değerine göre 50-100 bin YTL kadar destek olmamın haricinde çıraklık okulunun yapımında Söke Lisesi'nin bitirilmesinde Belediye Başkanlığım döneminde sinemalardan bilet başına aldığımız 5 kuruşlarla altı yılda 1.117.000 TL harcayarak milli eğitime teslim ettik. Turizm Meslek Lisesi yalnız temelleri atılmış ve yıllarca o vaziyette kalmıştı.

Valimiz Muharrem Göktayoğlu ile bir protokol yaparak yılların yalnız temelleri kalan okulun inşaatına başladık ve eğitime açılmasına destek olduk.

Hiç unutmuyorum merhum valimiz değerli ve kıymetli insan Recep Yazıcıoğlu zamanında şimdi Isparta valisi olan o zamanki kaymakamımız Şemsettin Uzun borsa meclisimiz toplantı halindeyken 1990 yılında heyecanlı bir şekilde telefon ederek "Ekrem bey vali bey telefon etti çıraklık okulunun temelini bir hafta içinde atmamız gerek. Onun için iki gün içinde şimdiki parayla 75.000 YTL verebilirseniz beni bu sıkıntıdan kurtarmış olacaksınız. Bu teklifi mecliste izah ettiğim zaman bütün meclis üyeleri kabul ettiler ve hatta muhasebeye soralım paramız varsa 150.000 YTL verirsek çok daha iyi olur ve 150.000 YTL kararını hemen çıkarıp kaymakama ilettim. Bu okulların açılmasında çok büyük desteğimiz olmasından dolayı ve yirmi beş yıldan bu yana diğer okullara yaptığımız yardımlardan dolayı o devrin milli eğitim müdüründen birçok teşekkür mektupları almıştık.

Bizler gerek belediye meclisi ve gerekse borsa meclisi olarak eğitim olmadan milletin kalkınamayacağını çok iyi biliyorduk. Bu nedenle 50 yıl boyunca hizmet ettiğim kurumlarda eğitimi ve öğretmenlerimizi hiçbir zaman unutmadık ve unutmayacağız.

Türk milleti olarak eğitime ve öğretmenlere olan minnet ve şükranlarımızı yalnız 24 Kasım'da hatırlamak yanlış olur.

Not: Mutlu bir anı

1942-1943 yıllarında Kocagözoğlu ilkokulu talebesiyken müdürümüz Enver Önüt çok değerli ve onurlu bir müdürdü. 1958 yılında 23 Nisan bayramında halkın ve talebelerin bayramını kutlarken Albay, Kaymakam ve Milli Eğitim Müdürünün yanında eski müdürüm Enver Önüt'ü de beraber anarak 23 Nisan kutlamalarında yürüyerek halkın ve talebelerin bayramını kutladık. Müdürüm kendisini onure ettiğim için çok memnun olmuştu ve alnımdan öperek seninle iftar ediyorum dedi.

Önceki ve Sonraki Yazılar