Kişi hakettiğini bulur!

Kişi hakettiğini bulur!

 

Sevgili okurlarım. Bu günkü yazımı kısa ve net yazacağım. Çünkü artık yazacak halim kalmadı. Yazdıklarım birtakım kişilerin kulaklarına küpe olamadı maalesef. Bu yüzden kısa yazacağım. 

 

Meclis toplandı ve oy birliği ile 23 Temmuz’da genel seçimlerin yapılması kararlaştırıldı. Memlekete  şimdiden hayırlı olsun.Yalnız görünen o ki, 23 temmuzdan sonra yine kaos yaşayacağız. Şu anda ki iktidarı istemeyip, erken seçim isteyen kişiler bu gidişle yine meydanlara çıkacağa benziyor.

 

Günlerce birleşin çağrısı yapan yazılarımızı, küçük de olsa seslerini Ankara’ya kadar ulaştıran  yerel gazetelerimiz aracılığı duyurduk. İlk bakışta alınan kararları sevinerek izlemiştik. Ne var ki şu ana kadar alınan bir karar olmadığını ve yanıldığımızı görüyoruz.

 

Yine eski tekerlememeler tekrarlanıp gidiyor.

 

CHP, birleşme teklifini ufak kardeşine duyurdu. Fakat ufak kardeş çatının aynı kalması şartı ile her şeye evet dedi. Yani geçici bir göz boyamaca ile birleşip vatandaşı kandıralım olgusunun geliştiğini, üzüntüyle duymuş bulunuyoruz.

 

DYP ile ANAP arasındaki görüşmeler devam ediyor. İnşallah bu görüşmelerin sonucu tabanın istediği gibi olur.

 

DYP ve ANAP’da, sol partilerin girdiği tutum içerisine girerlerse, işte dananın kuyruğu o zaman kopacak. Kaosların gücünü esas o zaman göreceğiz.

 

Yiğitler, namı ile anıldığı kadar, yaptığı işlerle de hak ettiğini bulur.

 

Eğer birleşme kararı içindeki bu partiler, şahsi menfaatlerinden bir takım tavizler vermeden, birleşme çağrısını laf olsun diye yapıyorlarsa, kendilerini aldatmış olurlar.

 

23 Temmuzda vatandaş aslanlar gibi sandık başına gittiklerinde, kendilerine gereken cevabı vereceklerinden kimsenin kaygısı olmasın. Ancak tabanlarının isteği birleşmeleri yaparlarsa, şimdiden hükümeti kurmak için bakanlarını seçsinler.

 

Bana ister kızın, ister ayıplayın. Benim fikrim belli. Ben yıllarca belirli bir çizgide bulunmuş, belirli yerlerin kuruculuğunu ve başkanlığını yapmış bir kişiyim. CHP’ li veya DSP’li hiç değilim. Ancak Türkiye Cumhuriyetinin laik, demokratik bir düzen içinde idame etmesini isteyen büyük bir Türk Milliyetçisiyim.

 

Bu nedenle de ister sağ cenahta, ister sol cenahta oluşacak devamlı birleşmelerden yanayım. Bu birleşmelere, devamlı söyleyip yazdığım gibi bu memleketin, Türk insanının ihtiyacı var. Ayrılıklardan acıların doğduğunu yıllar bize tam öğretti.

 

Ayrılıklarda nedamet, birleşmelerde kerametler vardır. 80 günlük umut beklentilerimizin kaosa dönüşmesini istemiyorsak, kuvvetli iktidar ve kuvvetli muhalefetlere ihtiyacımız olduğunun da bilinmesi gerekir. Şu andaki iktidarı ve yapılan icraatları beğenmeyen muhalefetler, bu gün içinde bulundukları şartlarla iktidar olamayacaklarını bilmelidirler artık.

 

Bunu başka yolu yoktur. Ya birleşilecek, ya birleşilecek. Yoksa tabanlarınızın birleşip gidecekleri yerler hazır. Bilmiş olun. Benden bu kadar. Kalın sağlıcakla. 

Önceki ve Sonraki Yazılar