MEHMET ARİF CEYLAN ile söyleşi

MEHMET ARİF CEYLAN ile söyleşi

MEHMET ARİF CEYLAN ile söyleşi


K. Yalçınkaya : Sayın Mehmet Arif Ceylan, CHP Başkan Yardımcılığına seçildiğinizden beri sizi dikkatle izliyorum. Çok başarılı bir grafik çizdiniz. Çalışmalarınızdan biraz söz eder misiniz?
M. Arif CEYLAN : Başarılı görünmem sizlerin taktiri. Ben üzerime aldığım görevi başarı ile sürdürüyorsam, bu başarımda başta ilçe başkanı Osman Ünsal olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerimizin bana olan güven ve sahiplenmelerinin payı vardır. Yaptığımız çalışmalar, tüm örgütün başarısı içindir.
K. Yalçınkaya : Edindiğim bilgilere göre, kırsal kesim ile olan iletişiminiz devam ediyor. bu çalışmalar nasıl gidiyor?
M. Arif CEYLAN :Sizin de belirttiğiniz gibi çalışmaları köylerde yoğunlaştırmış durumdayız. Artık oraları birer köy değil. Yeni çıkan Büyükşehir yasasıyla birer mahalle olacaklar. Bu çalışmalarımızda CHP'nin bütün şehirle ilgili düşüncesini vatandaşlarımıza anlatıyor ve bilgilendiriyoruz. Aynı zamanda onların bu konudaki sorularını da yanıtlıyoruz. Köylere gittiğimizde ki bu zamana kadar Doğanbey, Tuzburgazı, Serçin, Avşar, Karacahayıt, Yuvaca ve Güllübahçe beldesini ziyaret ettik. Bu ziyaretlerde köylülerimizin bizlere karşı son derece yakın ve ilgili olduklarını gözlemledik. Yıllardan beri siyasetin içinde ve bütün seçim çalışmalarına katılmama rağmen, bizlere gösterilen ilgiden son derece memnunuz. Bu çalışmalarımız ara vermeden devam edecektir. Vatandaşlarımıza bütünşehir yasası ile ilgili aydınlatmanın dışında sayın başbakanın mahkeme kararı ile internet ortamında yasaklatmış olduğu "Bir Başbakan iki Erdoğan" isimli CD'lerini köylülerimize veriyoruz. Sayın Başbakan'ın kendi sesi ve görüntüsüyle ilgili konuşmaları vatandaşın büyük ilgisini çekiyor. ziyaretlerimizde Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları, işsizlik sorunu ve buna benzer değişik konularada değiniyoruz. Bizim gözlemimize göre yapılacak seçimlerde kırsalda oy patlaması yapacağımıza inanıyorum. CHP ilçe örgütü olarak sayın Başbakanın ve uygulanan AKP politikalarının gerçek yüzünün deşifre edileceğine inanıyorum. Çalışmalarımız, sadece köy çalışmaları değil, haftalık basın toplantılarıyla da halkımızı aydınlatmayı sürdürüyoruz.
K. Yalçınkaya : İlçe örgütü olarak hiç kamuoyu araştırması yaptırdınız mı?
M. Arif CEYLAN : İlçe örgütü olarak kamuoyu araştırması yaptırmadık, ancak genel merkez tüm Türkiyede olduğu gibi CHP'li belediyelerin bulunduğu veya bulunmadığı seçilmiş bölgelerde kamuoyu araştırması yaptığını biliyoruz. Söke"de de bu anket Genel merkez tarafından yaptırıldı. Anket raporunun içeriğini sizinle paylaşamıyorum, yalnızca sorulardan bir tanesi olan Söke'de yerel seçimleri hangi siyasi parti kazanır sorusuna verilen cevap %52 ile CHP olmuş.
K. Yalçınkaya : Sayın M. Arif Ceylan, belediye başkanı Necdet Özekmekçi'nin adaylık konusu hâlâ netleşmiş değil. Ben kendisine ne zaman " Aday mısın?" diye sorduğumda "Kesinlikle aday değilim" diyor. Ne dersiniz önümüzdeki seçimde Özekmekçi aday olur mu?
M. Arif CEYLAN :Sayın Belediye Başkanımız görevinin başındadır. Her ne kadar halkla iletişim konusunda eleştiri yapılıyorsa da bizce belediyecilik adına başarılı bir başkandır. Verdiği hizmetleri tek tek saymaya gerek yok. Sadece şunu söylemek isterim. 9 yıllık belediye başkanlığı süresinde Sökeli hemşerilerimiz arızaların dışında hiç su sıkıntısı yaşamamıştır. Önümüzdeki günlerde yeni projelerimizi bir bir hayata geçireceğimizi hep beraber göreceğiz bu projelerden en önemli gördüğümüz katı atık projesi, hayata geçirilme aşamasına gelmiştir. bu konudaki detaylı açıklama, sayın belediye başkanımız tarafından basın mensuplarına önümüzdeki günlerde yapılacaktır. Sorunuza gelince bizim tüzüğümüze göre, 3 aday belirleme usulü vardır, genel merkez yöntemi ataması, aday yoklaması ve ön seçim. İlçemizde aday belirleme konusu genel merkezin belirleyeceği yöntemle yapılacaktır. Biz Belediye Başkanımızdan memnununuz CHP Parti içi demokrasisinin işlediği tek partidir. Seçme ve seçilme hakkına sahip olan tüm partilillerimiz aday olabilirler.
K. Yalçınkaya : Partinizin bazı genişletilmiş toplantılarında vatandaş parti ile ilgili değil de belediye konusunda sorular yöneltiyor. Neden?
M. Arif CEYLAN : Partili üyelerimizin ve vatandaşların bu soruları sormaları gayet doğaldır çünkü CHP söke'de iktidar. Parti ve belediye olarak eş güdüm içinde çalışıyoruz. Sayın Belediye Başkanımızı ne zaman toplantıya çağırsak, mutlaka katılır ve gerekli açıklamaları yapar, soruları cevaplandırır. Bundan dolayı sizin aracılığınızla kendisine ilçe yönetimi adına teşekkür ederiz. Beediye Başkanımızla beraber şehrimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Bizi izlemeye devam edin.
K. Yalçınkaya : Sayın Mehmet Arif Ceylan, verdiğiniz kıymetli bilgiler nedeniyle size ne kadar teşekkür etsem azdır. Soğ olun, var olun.
M. Arif CEYLAN : Başta siz olmak üzere, gazetenize ve tüm çalışanlarına başarılar dilerim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.