Seçimlere Bakış (2)

Seçimlere Bakış (2)

 

Dünkü yazımda AKP ve CHP Aydın Milletvekili adaylarımızın durumunu değerlendirmiş, düşüncelerimi siz okurlarla paylaşmıştım. Bugün, gelin Milliyetçi Hareket Partisi’nin Aydın Milletvekili adaylarını birlikte değerlendirelim.      

 

Listenin başında sayın Ertuğrul Kumcuoğlu var. Kumcuoğlu’nun kişisel kariyerine kimsenin söz söylemeye hakkı yok. Çok değerli bir bürokrat olabilir, MHP Genel İdare Kurulu’nda söz sahibi olabilir, güzel projeleri olabilir, bu olabilirlerin yanına daha bir çok olabilir de ilave edilebilir. Ama ben il genelinde hiçbir MHP’linin “İyi ki Ankara’dan aday olmayıp, ilimizi tercih etti’ diyebileceğini sanmıyorum. Derler ya, “Kol kırılır, yen içinde kalır” MHP sevdalıları parti genel merkezleri öyle uygun gördüyse kesinlikle ne söz konusu, ne de eleştiri konusu yapmazlar böyle kararları. Ama ben keşke Aydın’dan değil de Ankara, İstanbul gibi yerlerden aday gösterilseydi, Aydın’da MHP listesi daha da rahatlardı diyorum.

 

Ali Uzunırmak için burada birşeyler yazmaya bile gerek görmüyorum. Üçbaşlı Ana-Sol-D iktidarının bana göre en başarılı milletvekillerinin başında geliyor. Hiçbir zaman ilini unutmayıp, sürekli bağlantı içinde olmuş, öncelikle tarım kesimi olmak üzere esnaf ve sanatkarlarımızın o sıkıntılı anlarında hani hatırlarsınız ya, sel felaketi affının çıkmasında bile büyük emekleri olmuştu. Tarımda yapılan desteklemeler onun sayesinde Türkiye genelinde ilk kez Aydın’da ödenir hale gelmişti. Söke Ziraat Odası’nın 20-25 otobüsle yaptığı Ankara çıkartmasında gerek hayvanpazarında, gerek Anıtkabir’de, gerekse TBMM’de 2000 kişilik kafileyi bir dakika bile yalnız bırakmamış, her sorunuyla ilgilenmiş, o gün istenilen pamuk prim ödemelerinin hem miktar olarak arttırılmasını, hem de zamanından önce ödenmesini sağlamıştı. Uzunırmak ilinin sorun ve ihtiyaçlarını bildiği gibi, partisinin de en güvenilen isimlerinin başında geliyor. Önümüzdeki dönem onu mecliste göreceğimizi bilmek, ekonomisi tarıma dayalı Söke’de yaşıyor olmam beni daha da heyecanlandırıyor. Başarılı işler yapacağına inanıyorum.

 

Üçüncü sırada Recep Taner var. Taner, yedi yılı aşkın süredir partisinin İl Başkanlığı görevini başarıyla yürüttü. Tam bir dava adamı. İlimizde ülkücü hareketin gelişmesinde MHP ideolojisinin güçlenmesinde büyük emekleri var. Onun da Ankara’da başarılı işler yapacağına inancım tam.

 

Yusuf Keremit’e gelince, yaşı benden birkaç yaş ufak olsa da aynı mahallenin tozlu yollarında koşturduk. Yavuz Selim (Yeltepe) Lisesi’nin kırmızı çamurlu yollarında pabuç eskittik. Ben sol frekansların inançlı mücadelesini verirken Keremit’de inandığı, güvendiği ülkücü hareketin serpilip gelişmesi için çok mücadele verdi. Gençliğinin en güzel yıllarında 12 Eylül askeri darbesinin sıkıntılarını da çekti zaman zaman. Oğluna Kaan ismini verebilecek kadar yürekli Milliyetçiliğinin yanısıra hiç boş durmadı. Tam 21 yıldır öğretmenlik, okul yöneticiliği, müdürlük yaparak pırıl pırıl gençlerin yetişmesinde çok emekleri vardır.

 

Beşinci sırada Haldun Haluk Alıcık, altıncı sırada Meşkure Lale Budaklı, yedinci sırada Muhammet Ali Künkçü ve son sırada Selim Karakoyun’u şahsen tanıyorum ama hakkında yorum yapabilecek kadar geniş bilgi sahibi değilim. Ancak meclise gittikleri takdirde onların da başarılı işler yapacağına inanıyorum. Yoksa sıradan insanlar olsalardı MHP Milletvekili aday listesine giremezlerdi. 22 Temmuz seçimlerinde Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de MHP’nin başarılı sonuçlar elde edeceğine inanıyorum. Yarınki yazımda Demokrat Parti adayları değerlendirmesiyle birlikte olacağız, hoşçakalın...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar