Seçimlere Bakış

Seçimlere Bakış

 

Önsöz: Seçim değerlendirmeme geçmeden önce, bundan böyle yazılarımla arada bir siz Gerçek okuyucularıyla birlikte olacağız. Her türlü görüş ve önerilerinizi bekliyorum.22 Temmuz’da yapılacak genel seçimler yaklaştıkça insanlarımızın siyasi partilere ve milletvekili adaylarına bakış açısı da daha bir derinleşmeye başladı.

 

Özellikle biz Sökeliler bir kez daha aldatılmış olmanın bu seçimlerde de Sökeli adayların üst sıralarda olmayışının sancısıyla, oyumuzun rengini bir türlü belirleyemedik.

 

Bugün gelin birlikte bir beyin cimnastiği yaparak, hem Söke’yi ham da Sökeli adayları şöyle bir değerlendirelim.

 

Söke şu anda mecliste dört milletvekili bulunan AKP’den başlayalım. Bana göre bu seçimlerde AKP kaç milletvekili gönderir bilinmez.  Bu dönemin en başarılı isimlerinden biri Tarım Komisyonu’nda yaptığı başarılı çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çeken Ahmet Ertürk’ü tekrar mecliste görmek isteriz.

 

Bu dönemin en şanslı partilerinden biri ilimizde bana göre CHP çıkacak gibi. Milletvekili aday listesine şöyle bir bakıyorum; birinci sırada 4.5-5 yıldır TBMM’de başarılı çalışmalar yapan, iktidarı soru önergeleriyle sürekli yıpratan, iliyle ilişiğini kesmeden sürekli bağlantı içinde olan bir Özlem Çerçioğlu’nu kesin Meclis’te göreceğiz yine. İkinci sırada bir dönem önce Aydın Milletvekilliği yapan Avukat Fatih Atay var. Üçüncü sırada, Tahir Yaman, dördüncü sırada Hüseyin Yıldız ve beşinci sırada içimizden biri, otuzbeş yıldır aktif siyasetin içinde yer alan, Ziraat Odası Başkanlığı’ndan, İlçe Başkanlığına, Belediye Başkanlığından, Milletvekilliğine birçok görevi başarıyla yerine getiren bir Mehmet Semerci var.

 

Kiminiz Mehmet Semerci’nin son beş yıllık siyasi yaşantısını, milletvekilliğini beğenmeyebilirsiniz ancak, bu gerçekleri değiştirmez ki. Belediye Başkanlığı dönemini hatırlayın; Yenikent Mahallesi’ni, otogarı Söke’ye kim kazandırdı bir düşünün. Bugün fakülte istiyorsak onun döneminde Adnan Menderes Üniversitesi’nden kopardığımız Meslek Yüksekokulu sayesinde değil mi? Söke’de kim ilk kez Organize Sanayi Bölgesi’nden bahsetti ve plan program hazırlığı yaptı? Tüm bunları beynimizde dürüstçe önyargısız bir şekilde değerlendirip, ona göre oyumuzun rengini belirlersek, Aydın’dan Meclise zıpkın gibi beş ok birden kesinlikle atarız. Bugünlük bu kadar yarın ki yazımda Milliyetçi Hareket Partisi değerlendirmelerimle birlikte olacağız. Hoşçakalın.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar