SÜLEYMAN BÜLBÜL 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI

SÜLEYMAN BÜLBÜL 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Av. Süleyman Bülbül, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı vesilesiyle tüm dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Av. Süleyman Bülbül, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı vesilesiyle tüm dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

Yazılı bir açıklama yapan CHP Aydın Milletvekili Av. Süleyman Bülbül şu ifadeleri kullandı:

“Bugün, tarih sahnesinden silinmek istenen bir ulusun topyekûn bir mücadele ile elde ettiği en büyük kazanım olan millet egemenliğinin simgesi, Gazi Meclisimizin açılış yıldönümüdür. Türk milleti, 104 yıl önce bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tebaa olmaktan kurtulup yurttaş olmuş ve onurlu bir mücadele neticesinde kendi kaderini tayin etmiştir.

Böylesine kutsal bir mücadele ile elde ettiğimiz kazanımlar; millet iradesini yok sayan tek adam rejimi, demokratik değerlerin günden güne zayıflatılması ve hukukun üstünlüğünün yok sayılması sebebiyle ne yazık ki tehlikeye girmiştir. Anayasa’nın değiştirilemez maddesi ile güvence altına alınan “Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.” ilkesi ayaklar altına alınmıştır. Tüm bu yaşananlar hepimizi anayasal düzen, demokrasi ve cumhuriyet adına büyük bir kaygıya sevk etmiştir.

Kuvvetler ayrılığı ilkesi, siyasi iktidarın keyfi davranışlarına karşı bir kalkan ve demokrasinin en güçlü dayanağıdır. Ancak bu ilke, siyasi iktidarın baskı rejimi neticesinde son zamanlarda ciddi bir biçimde yıpratılmıştır. Yasama ve yargı, yürütmeye yani saraya bağlanmıştır.

Millet iradesini yok sayan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve bu sistemin getirdiği Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri; yasamayı işlevsizleştirmiş, kuvvetler ayrılığı ilkesini tasfiye etmiş ve ülkemizi tek adam rejimine sürüklemiştir.”

“YASAMA FAALİYETLERİ, TEK BİR SİYASİ PARTİNİN KONTROLÜNE GİRMİŞ, MİLLETİN SESİ SUSTURULMUŞ VE UĞRUNA MİLLİ MÜCADELEYİ YÜRÜTTÜĞÜMÜZ DEMOKRATİK DEĞERLER YOK EDİLMİŞTİR.”

Gazi Meclis, demokratik denge ve çoğulculuğun teminatı olmaktan çıkmış, adeta iktidarın şahsi çıkarlarına hizmet eden düzenlemeleri onaylama merciine dönüşmüştür. Yasama faaliyetleri, tek bir siyasi partinin kontrolüne girmiş, milletin sesi susturulmuş ve uğruna milli mücadeleyi yürüttüğümüz demokratik değerler yok edilmiştir.

Otoriter rejimin bir sonucu olarak yargı siyasallaştırılmış, mahkemelerin bağımsızlığına ipotek konulmuştur. Yargının siyasallaşması, adalete duyulan güveni sarstığı gibi demokratik değerleri ve hukukun üstünlüğünü de ortadan kaldırmıştır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile benimsenen tek adam rejimi, ülkemize hem ulusal hem uluslararası alanda verdiğimiz yükseliş mücadelesinde irtifa kaybettirmiştir.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen milletimize karşı üstlendiğimiz sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak; meclisimizin iradesini güçlendirecek, hukuk devletini ve demokratik değerleri yeniden inşa edecek, ülkemizi adil ve aydınlık yarınlara taşıyacağız. Gelecek nesillerimize güçlü ve adil bir Türkiye bırakabilmek için mücadelemizi sürdüreceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; bir üyesi olmaktan onur ve gurur duyduğum Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış yıldönümünü ve dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.