“Bu toplumda bizim de sorumluluklarımız var!”

“Bu toplumda bizim de sorumluluklarımız var!”

İncirliova İlçesi’ne bağlı Dereağzı köyünde yaşayan 27 yaşındaki Yasin Tuğrul isimli vatandaş, İncirliova’da çalıştığı için her gün köyüne gelip gidiyor.

Yılmaz ÖLMEZ
Gerçek Gazetesi
İncirliova İlçesi’ne bağlı Dereağzı köyünde yaşayan 27 yaşındaki Yasin Tuğrul isimli vatandaş, İncirliova’da çalıştığı için her gün köyüne gelip gidiyor. Yasin bir süpermarkette çalışmasına rağmen boş zamanlarını dolu dolu yaşamak istiyor. Bunun içinde bir yandan şiir, bir yandan da tiyatro oyunları yazan Yasin, kendisi gibi bedensel özürlü arkadaşını bir çatı altında toplayıp, “Özürlü evden çıkmaz” düşüncesini silmek ve toplumdaki yerlerini almalarını sağlamak istiyor. Haber Merkezimize telefonla ulaşan Yasin’in davetini kabul edip İncirliova İlçesi’ne ulaştık. Bizim İncirliova’ya gelip kendisiyle röportaj yapmamızdan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Yasin, ”Özürlü olmamız evde oturan kişi anlamına gelmemeli. Ben özürlü kardeşlerimin ve büyüklerimin, ”Biz kimsesiziz, yalnızız diyerek evlerine kapanmasını istemiyorum. Yurtdışında görüyoruz, bir at çiftliğinde çalışan ve iki eli, iki ayağı olmayan bir bayanın dişleriyle kova taşıdığını gördüm. Bizimde bu toplumda yapacağımız çok işimizin olduğunu biliyoruz. Ben şiir yazıyorum ve şiirlerimi de bir kitapta toplamak istiyorum. Yine özürlü arkadaşlarımızla bir araya gelerek ortak projeler üretmeyi hedefliyoruz. Benim düşüncemde olan arkadaşlarımız Aydın Özürlüler Derneği’nden bana ulaşabilirler” dedi.
15 civarında şiirde yazdığını söyleyen Yasin Tuğrul, özürlüler için yazdığı ilk şiiri bizler için okudu. Biz de ondan sigarayı bırakmasını rica ettik. Bize söz verdi. Bir daha İncirliova’ya Yasin ile ilgili haber yapmaya gittiğimizde onun bizlere verdiği sözü yerine getirip getirmediğini de haber yapacağımızı söyledik. Şimdi Yasin’in verdiği sözü yerine getireceği günü bekliyoruz. Ayrıca Yasin’in bu düşüncelerine İncirliova Kaymakamı, belediye başkanının da yardımcı olacağına inancımız sonsuz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.