METİN MUTAFOĞLU ile söyleşi

METİN MUTAFOĞLU ile söyleşi

METİN MUTAFOĞLU ile söyleşi


K. Yalçınkaya : Sayın Metin Mutafoğlu, MHP İlçe Başkanlığınızı aralıklarla da olsa, beş yıldır yapıyorsunuz. Önümüzdeki yılda yerel seçim yapılacak. Seçime nasıl hazırlanıyorsunuz?
M. Mutafoğlu : Şubat 2012"de ilçe kongremizi yaptık. Kongre aşamasında hem belediye meclis üyelerini, hem de yönetimi oluşturduk. Önümüzdeki seçimde il genel meclis üyeliği sona eriyor. Bu kez yerel seçimlerde Aydın Büyükşehir oluşumunda hizmet verecek meclis üyelerini seçeceğiz. Bu aşamada aday adaylarıyla sürekli iletişim içindeyiz. Aramızdaki diyalog önümüzdeki günlerde de devam edecek. Çalışmalarımızı kırsal kesime kadar yayıyoruz. Kapanacak belde teşkilatlarının başkanlarıyla sürekli temas içindeyiz. Anlayacağınız teşkilat 2014 yerel seçimlerine bu çerçeve içinde hazırlanıyor.
K. Yalçınkaya : 2014 Yerel Seçimlerinde beklentileriniz nelerdir?
M. Mutafoğlu : 2014 Yerel Seçimlerine yaklaşık bir yıl var. Teşkilatın bütün kadroları seçime iddialı şekilde çalışıyorlar. Teşkilatımızın çalışma alanı giderek genişliyor. Politika alanımızı halkımızın talepleri genişletiyor. Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte 34 köy ve 7 beldede Söke Merkeze dahil olacak. Bu sebeple seçimlerden sonra hizmet gidecek bu merkezlerle ilişkimizi hep sıcak tutmaya çalıştık. Halkımıza yeni sistemi anlatıp, onları bilgilendiriyoruz. Çünkü konu çok önemli. Ortada bilgi kirliliği var. Gerçeği anlatıp, halkımızı aydınlatıyoruz.
K. Yalçınkaya : 2007 yılında siyasi alanda yeni bir şekillenme gözlendi. Bu şekillenme sırasında MHP"nin bir anda öne çıktığını gördük. Ancak 2011 Milletvekili Seçimlerinde kimin tarafından yürütüldüğü belli olmayan çirkin oyunlar partiyi yıprattı. 2013"e geldiğimiz şu günlerde ise MHP"nin yeniden kendisini topladığı gözleniyor. Gerçekten MHP toparlanıyor mu?
M. Mutafoğlu : Evet... Sayın Yalçınkaya MHP güçleniyor. Doğru bir tespit. İlçe sınırları içinde ve dışında yaptığımız temaslarda MHP"nin Türkiye"nin partisi haline geldiğini görüyoruz. Aklın yolu birdir. MHP"siz bir Türkiye düşünülemez. Çünkü bizim misyonumuz Cumhuriyet öncesine dayanmaktadır. Bundan sonraki yıllarda Türkiye"nin sorunlarının çözüm yolu MHP"dedir. Bizler bu inançla halkımızın yanında olacağız ve seçimde halkımızın oylarını almaya talip olacağız.
K. Yalçınkaya : MHP"nin kaç meclis üyesi, kaç il genel meclisi üyesi var? Özel İdarenin verdiği hizmetlerde İl Genel Meclisi Üyelerinin katkısı var mı?
M. Mutafoğlu : Mehmet Ali Oklay ve Orhan Ateş"in İl Genel Meclisi"nde çok aktif görevleri var. CHP ve MHP üyeleri birlikte meclisin çoğunluğunu elinde tutuyorlar. Onların verdikleri hizmetler bizim göğsümüzü kabartıyor.
K. Yalçınkaya : Özel İdare"nin yatırım rakamları sizce yeterli mi?
M. Mutafoğlu : Yeterli değil. Yeterli olmadığı için köy muhtarlarının yaptığı projeler kısıtlı olarak hayata geçiyor. 2012 yılındaki 165 milyon liralık yatırım bütçesiyle ne kadar hizmet verilir? Verilmeye kalkılsa bile sıkıntı doğar. AK Parti sürekli değişim ve dönüşümden söz ediyor. Bu kısıtlı kaynaklarla ilin kalkınması nasıl sağlanır?
K. Yalçınkaya : Söke"ye bağlı köylerin demografik yapısında sürekli bir düşüş var. Yani bu değişim, nüfusun düşüşü yönünde devam etmektedir. Bu konudaki görüşleriniz nelerdir?
M. Mutafoğlu : MHP kırsal kesimin güçlenmesi ve üretime katkıda bulunması yönünde çalışmalar yapıyor. Bu çalışmalara 2014 yerel seçimlerinden sonra yönetimi devr alarak devam edeceğiz. Köylerimizi, kentlerimizin içine sığdırırsak, o zaman üretken toplumu yaratamayız. MHP"nin genel felsefesine göre kırsal kesim insanını geleceğe hazırlamak ve ayaklarının üzerinde sağlam durmayı öğretmektir. Bütün politikamıza bu doğrultuda devam edeceğiz.
K. Yalçınkaya : Sayın Mutafoğlu, sorduğum soruların yanıtlarını anlamlı şekilde okuyucularımıza iletiyorsunuz. Biraz da yerel seçimlerden söz eder misiniz?
M. Mutafoğlu : İlçe Teşkilatı olarak, uzun süredir genel seçimlerle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Seçimlerle birlikte ilçe merkezine dahil olan 7 belde ve 34 köyde seçimler yapılacak. Bunun önemini kavrayan teşkilatımız bir yılı geçkin bir süredir yerel seçimlere hazırlanıyor. Üç arkadaşımız da belediye başkan adayı oldu. İl Genel Meclis Üyemiz Mehmet Ali Oklay, Yusuf Keremit ve ben Belediye Başkan Aday Adaylığımızı açıkladık. Bu arada Belediye Mezarlıklar Müdürü Hatice Koca"da Belediye Başkan Aday Adayı olacağını açıkladı. Başka arkadaşlarımızın taleplerini de kabul ederiz. Çünkü parti içi demokrasisine inanan bir siyasi partiyiz. Kim aday olursa, diğer adaylar onu sonuna kadar destekleyecek.
K. Yalçınkaya : 2009 yerel seçimlerinde partimiz çok yüksek oy aldı. 2014 için neler söyleyebilirsiniz?
M. Mutafoğlu : 2009 yerel seçimlerinde partimizin aldığı oyla Söke seçmeni neredeyse MHP"de bir araya geldi. Bu şu anlama geliyor. Halkın MHP"ye büyük bir sempatisi vardı. Bu güven duygusu olmasa 15 bine yakın oyu MHP"ye vermezlerdi.
2014 seçimlerinde iyi bir ekiple yeni projeleri halkımıza açıklayacağız. Seçimi kazandıktan sonra üstün hizmet aşkıyla hizmet vermeye devam edeceğiz.
K. Yalçınkaya : Sayın Metin Mutafoğlu, bugün bana ve gazetemize çarpıcı ve doyurucu bilgiler verdiniz. Bu açıklamalarınızdan dolayı size çok teşekkür ederim. Umarım yaptığınız açıklamaları okuyucularımız da ilgili ve merakla okur. Yeniden ifade edeyim ki, ağzısına sağlık, size ve teşkilatınıza yerel seçimlerde başarılar dilerim.
M. Mutafoğlu : Bana ve teşkilatıma sağladığınız röportajdan dolayı size ve Gerçek Gazetesi çalışanlarına teşekkür eder, saygılar sunarım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum