2021 Aydınlılar Tanışma Çayı Yapıldı

2021 Aydınlılar Tanışma Çayı Yapıldı

Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Gençlik Komitesinin, Aydınlı üniversite öğrencilerinin birbirleri ve Aydınlı Akademisyenlerle tanışmalarını ve yeni arkadaşlıklar kurmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen öğrencilerin Tanışma Çayı yapıldı

Aydınlı üniversiteli öğrencilerin tanışma çayına üniversitelerin değişik bölümlerinde okuyan yaklaşık 80 üniversite öğrencisinin yanı sıra Gazi Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi ve derneğimizin yönetim kurulu üyesi Prof.Dr. Metin Gürü, Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Erten, Gazi Üniversitesi Eğitim Falüktesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mehmet Güven, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dr. Aşatırma Görevlisi Ceren Sadioğlu, Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Dr. Araştırma Görevlisi Murat Akın, Milli Savunma Üniversitesi Dr. Araştırma Görevlisi Semih Özden hemşerilerimiz emekli Tuğgeneral Süleyman Yüksel, emekli Başbakan Müşaviri Erdoğan İmre ile derneğin yönetim ve denetim kurulu üyeleri katıldı.

 

Dernek Başkanı Halil Apaydın, “Gençlik komitemizin gerçekleştirdiği bu tanışma çayının amacının öğrencilerimizi birbirleri ve Aydınlı Akademisyen hemşerilerimizle tanışmalarını ve kaynaşmalarını sağlamak ve burada yakalan enerji ile gençlerimizle birlikte Ankara’da Aydın’ımızı en güçlü şekilde temsil etmek olduğunu söyledi. Sayın Apaydın konuşmasının devamında öğrencilerimizin öncelikli görevinin derslerini iyi çalışıp kazandıkları okulu başarıyla bitirmeleri olduğunu söyleyerek, derslerinden artan zamanlarını derneğimizin düzenlediği etkinliklere katılmalarını ve destek vermelerini istedi. Gençlik komitemizin yaptığı tanışma çayı ile öğrencilerimizin farklı üniversitelerdeki akademisyen hemşerilerimizi tanıma fırsatı bulduğunu, öğretim üyelerini her zaman ziyarete gidebileceklerini, herhangi bir konu hakkında bilgi isteyebileceğini akademisyenlerimizin kapısının öğrencilere her zaman açık olduğunu söyledi.

Dernek Başkanı Halil Apaydın konuşmasının devamında öğrencilerimizin bilgi, beceri ve donanımlarını artırmak için Aydın Gelecek Akademisini kurduklarını, bu akademi altında paneller, eğitimler, kariyer söyleşileri, akran eğitimi gibi etkinlikler düzenlediğini böylece öğrencilerin kişisel gelişimine katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Sayın Başkan Apaydın ayrıca öğrencilerimizle 4 AB projesi hazırladıklarını ve biri haricinde 3 tanesini başarı ile uyguladıklarını, farklı ülkelerde hazırlanan 6 tane AB projesinin öğrenci göndererek katılımcı olduklarını bu projelerin gençlerimizin desteği ile devam etmek istediklerini söyledi.

Dernek Başkanı Halil Apaydın gençlerden en büyük isteğinin bir tiyatro kulübü kurup Mayıs ayında gençlik haftasında sergilemek olduğunu ifade etti. Gençlerimizin içinden 3 arkadaşımızın tiyatro oynadığını ve tiyatro oyunu ile ilgili olarak bu arkadaşlarımızın görev üstleneceklerini ve mayıs ayında tiyatro oyunumuzu sergileyeceklerini ifade etti.

 

Dernek Başkanı Apaydın konuşmasının devamında öğrencilerimizin derneğimizi evi gibi görmeleri gerektiğini, öğrencilerimizin burs, yurt ve kişisel gelişi olarak ifade edebileceğimiz üç önemli sorunu olduğunu bu sorunları dernek olarak çözmeye çalıştıklarını söyledi. Sayın Başkan konuşmasının sonunda derneğimizin burs kampanyası bu yılda devam edeceğini, salı günü belirlediğimiz öğrencilerin hesaplarına ödeme yapacaklarını söyleyerek burs kampanyamıza destek olan hemşerilerimize tanışma çayımızı hazırlayan öğrencilerimize teşekkür etti.

 

Dernek Başkanı Halil Apaydın’ın konuşmasından sonra Derneğimizin Gençlik Komitesi Başkanı Sayın Zerrin Çallı söz aldı. Sayın Çallı Ankara’ya geldiğim ilk dönemde Aydınlılar Derneği ile tanıştım. Yine böyle bir tanışma çayı ile de bu aileye katılma şansına sahip oldum. İlk olarak derneğimizin öğrenci komitesinde sekreter olarak görev almaya başladım. Bu yılın başı itibariyle de başkanlık görevini devraldım. Gençlik komitesini etkinliklerimizi organize eden çekirdek ekip olarak tanımlayabiliriz. Gençlik komitesi kapsamında öğrenci arkadaşlarımız ile piknikler, kahvaltılar ve tiyatro etkinliklerimiz düzenliyoruz. 'Aydınlanıyoruz' konsepti altında öğrenci arkadaşlarımızın alanları hakkında sunumlar yaptı ve yararlı etkinliklerimiz oldu. Geçmiş zamanlarda Gençlik Komitemizin içinde yer aldığı "Geri Dönüşüm için Pedalla" AB projesini gerçekleştirdiklerini bu projede hem İngilizcemizi geliştirdiklerini hem de farklı kültürleri tanıma fırsatı bulduklarını söyledi. Dernek sayesinde milletvekillerimiz ile de tanışma fırsatı yakaladıklarını, derneğimizin birçok yönden kendimizi geliştirmemiz adına oldukça yararlı bir derneğimiz olduğunu düşündüğünü hep birlikte bir gönüllülük esası ile derneğimizi ayakta tutmamız gerektiğine ifade etti.

 

Öğrencilerimizin derneğimizi evi gibi görmeleri gerekir, öğrencilerimizin burs, yurt ve kişisel gelişi olarak ifade edebileceğimiz üç önemli sorunu var. Derneğimizin burs kampanyası bu yılda devam edecek, bu ay içinde burs sonuçlarını açıklayacağız, burs kampanyamıza destek olan hemşerilerimize en derin saygılarımla teşekkür ediyorum. Yurt konusunda kendi imkanları ölçüsünde çözmeye çalışıyoruz, öğrencilerimizin kişisel gelişimlerini artırmak amacıyla Aydın Gelecek Akademisini kurduk ve öğrencilere çeşitli seminerler ile desteklemeye çalışıyoruz. Gençlerimizin derneğimizi evi gibi görmelerini istiyoruz, bunun için çalışıyoruz, tanışma çayına katılan gençlerimize, bu organizasyonunda emeği geçen gençlik komitesi üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

 

Derneğimizin Gençlik Komitesi Başkanı Zerrin Çallı’nın konuşmasının ardından gençlik komitesi üyelerinden başlayarak tüm öğrencilerimize kendilerini tanıtmaları için söz verildi. Öğrencilerimiz genel olarak derneğimizin varlığından mutlu olduklarını ve etkinliklere katılmak ve destek olmak istediklerini ifade ettiler.

 

Öğrencilerimizin kendilerini tanıtmaların ardından yönetim kurulu üyemiz Prof.Dr. Metin Gürü’den başlayarak akademisyen hemşerilerimiz söz aldı. Akademisyen hemşerilerimiz, derneğimizin Ankara’da öğrencilerimize sahip çıkarak önemli bir boşluğu doldurduğunu, öğrencilerimizin de derneğe sahip çıkmaları gerektiğini, derneğin etkinliklerini fırsat buldukça katılmaları gerektiğini, akademisyenler olarak her zaman kendilerini arayabileceklerini, her konuda fikir alışverişinde bulunabileceklerini, birlikten kuvvet doğacağını ifade ettiler.

 

Derneğimiz üniversiteli öğrencilerimizin birbirleri ile tanışmalarını sağlamak amacıyla gençlik komitemizin düzenlemiş olduğu tanışma çayı, çeşitli ikramların ardından saat 18:00 de sona erdi. Tanışma çayına ikram hazırlayan hemşerilerimize teşekkür ederiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.