AA HABERİYLE “AA” DEDİRTTİ

AA HABERİYLE “AA” DEDİRTTİ

DÜŞÜK MALİYETLİ DEV PROJE ÇOK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA
 
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından dalış turizmine kazandırılan Airbus A300 yolcu uçağı batığı ilgi görmeye devam ediyor. 4 yıl önce dev operasyonla batırılan uçak, Aydın’ın turizm kenti Kuşadası’nın dalış sporuyla da anılmasını sağladı. Dalış turizminin hizmetine sunulan uçak batığı, Dünya’nın en büyüğü olması nedeniyle yerli ve yabancı sporcuların tercihi oluyor. 
 
AA HABERİYLE “AA” DEDİRTTİ
Büyükşehir Belediyesi’nin projesi her kesimden ilgi görürken; Devletin haber ajansı olan Anadolu Ajansı (AA) hazımsızca haberiyle dikkat çekti. AA’nın haberinde uçak batığı öve öve bitirilemezken; Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Özlem Çerçioğlu’nun isminin kullanılmaması tepki çekti. Haberin sansürlenerek kaleme alınış şekli “AA” dedirtti. 
 
DÜŞÜK MALİYETLİ DEV PROJE
AA’nın haberinden de anlaşılacağı üzere, proje beklenildiği gibi tuttu ve Türk turizmine büyük katkı sağlıyor. 270 Bin TL. gibi düşük maliyetle yaşama geçirilen proje, geçen zamanda Kuşadası turizmine çok büyük maddi kazanç sağladı. 
 
7 TIRLA GETİRİLMİŞTİ
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin özel bir şirketten alıp; 7 TIR'la Kuşadası’na getirdiği dev yolcu uçağı, dalış turizmini artırmak için Kuşadası'nda büyük bir operasyonla batırılmış olmasına rağmen, uçak kendiliğinden düşmüşçesine haber yapılması AA’nın siyasetin oyuncağı olduğunu bir kez daha gösterdi. 
 
HALK YOĞUN İLGİ GÖSTERMİŞTİ
O anlar Aydın ve çevre illerden binlerce vatandaş tarafından izlenmişti. Bilindiği gibi; uçağın batırma anlarını onlarca tekne eşlik etmişti. Başta Kuşadalılar olmak üzere halk kıyıdan uçağın ilerleyişini takip etmişti. Kuşadası Limanı'nda demirli 'Creestal' kurvaziyer yolcu gemisi, uçağı denizcilik selamıyla selamlamıştı.
 
BATIRMA TÖRENİNİ 
ÇERÇİOĞLU EV SAHİPLİĞİ YAPMIŞTI
AK Parti Hükümetince atanan siyasilerce yönetilen AA istediği kadar gerçekleri görmezden gelsin, dört yıl önce uçak için düzenlenen batırma törenine CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ev sahipliği yapmış ve ilçe belediye başkanları da tarihi ana tanıklık etmişlerdi. Yerli ve yabancı turistler de uçağın batırılma anını heyecanla takip etmişti.
1-020.jpg2-016.jpg3-019.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.