Acarlar’ın 40 yıllık sorununu Çerçioğlu çözüyor

Acarlar’ın 40 yıllık sorununu Çerçioğlu çözüyor

İncirliova’nın en kalabalık mahallelerinden olan ve 1972 yılından beri hiçbir hizmet alamayan Acarlar Mahallesi, yıllardır beklediği kanalizasyon ve içme suyu altyapısına adım adım yaklaşıyor.

Sebze üretiminin başkenti diye adlandırılan mahallenin yıllardır devam eden içme suyu ve kanalizasyon sorununu bir an önce çözülmesi için Başkan Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla ASKİ Genel Müdürlüğü gerekli etütleri yapmış, ihalesi gerçekleştirilerek çalışmalara Eylül 2017 yılında başlanmıştı. 11 milyon 500 bin TL sözleşme bedeli ile 42 kilometre kanalizasyon hattı, 38 kilometre ise içme suyu hat yapımı başladı.

 

Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürerek toplam 81 kilometre olan Acarlar içme suyu ve kanalizasyon projesinde önemli mesafe kaydetti.

 

ASKİ, çalışmalarını tamamlandığında mahallede sıklıkla yaşanan içme suyu sorunları son bulacak ve yıllardır halkın hasretini çektiği kanalizasyon altyapısına kavuşmuş olacak.

 

Haziran da bitecek.

 

3 hat kanalizasyon, 3 hat içme suyu olarak düzenlenen proje için her gün 5’er kişilik ASKİ ekibi Acarlar’da çalışıyor. Çalışmaların yüzde 73’lük kısmı tamamlanırken, Haziran ayında ise tamamı bitirilmiş olacak. Bu çalışmaların tamamlanmasının hemen ardından ise yollar yenilenerek, asfalt kaplaması yapılacak.


 

Acarlar Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, “1972 den bu yana böyle hizmet görmedik. Alt yapımız temiz suyumuz hiç yoktu. Yağmurdan çamurdan çok rahatsızdık yolda yürüyemiyorduk. Allah başımızdan eksik etmesin. Allah razı olsun” dediler.


 

Acarlar Mahalle Muhtarı Metin Demir’de “40 yıldır yapılmayan hizmeti 2 yıl gibi kısa bir süre de altyapı, içme suyu, kanalizasyon, asfalt çalışmasını Başkanımız yapıyor. Özlem Başkanımızın hakkı ödenmez. Allah ondan razı olsun. 6 aya kalmadan Acarlar Mahallemiz çok güzel olacak. Acarlar Halkı olarak Özlem Başkanımızın sonuna kadar yanındayız. Topuklu Efemiz Aydın’ın gururu önümüzdeki seçimlerde bu gururu tekrar yaşayacağız” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.